Kai ieškome idėjos greitai, sočiai ir visai šeimai tinkamai vakarienei, makaronai su faršu – vienas tų patiekalų, kurį norisi prisiminti. Paprastas, bet nepaprastai skanus, sotus ir visada pasiteisinantis pasirinkimas, kuriuo dalinasi Gamink su Audrone. Jei šio klasikinio recepto senokai negaminote – metas sugrįžti prie laiko patikrinto skonio!
Reikės:
- 0,5 kg kalakutienos faršo (tinka ir kiaulienos, jautienos ar mišrus faršas)
- 1 nedidelio svogūno
- 2–3 skiltelių česnako
- 1–2 pomidorų
- 3 valg. šaukštų pomidorų padažo ar pastos
- Paprikos miltelių, prieskoninių žolelių, druskos, pipirų – pagal skonį
- Šlakelio aliejaus kepimui
- 250–300 g mėgstamų makaronų
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia pasiruošk daržoves – susmulkink svogūną, česnaką ir pomidorus.
- Įkaitink keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepink svogūną su česnaku, kol suminkštės.
- Sudėk faršą ir maišydama kepink, kol mėsa pakeis spalvą ir apskrus.
- Įpilk apie 0,5 stiklinės vandens, įdėk pomidorų pastą ir maišyk dar kelias minutes.
- Įmesk supjaustytus pomidorus, įberk prieskonių, žolelių, pipirų, druskos, ir patroškink 5–7 min.
- Kol troškinasi faršas, išsivirk makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
- Galiausiai, sumaišyk makaronus su faršu arba patiek atskirai.