Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Česnakinis padažas
Česnakinis padažas / Shutterstock

Greitas česnakinis padažas prie mėsos ir daržovių

Česnakas – viena universaliausių prieskoninių daržovių, suteikianti patiekalams ne tik ypatingą skonį, bet ir naudą sveikatai. Jei ieškote greito ir paprasto būdo paįvairinti vakarienę, šis česnakinis padažas taps tikru atradimu. Jis puikiai dera prie keptos mėsos, vištienos, žuvies ar net šviežių daržovių.


Česnakiniui padažui reikės:

  • 3–4 skiltelių česnako
  • 200 g grietinės arba natūralaus graikiško jogurto
  • 2 šaukštų majonezo (nebūtina, bet suteiks kremiškumo)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • kelių lašų citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • smulkintų krapų arba petražolių (pagal skonį)
Česnakinis padažas
Česnakinis padažas / Shutterstock

Gaminimas:

  1. Česnako skilteles sutrinkite spaudykle arba labai smulkiai supjaustykite.
  2. Dubenyje sumaišykite grietinę (arba jogurtą) su majonezu.
  3. Įmaišykite česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Jei mėgstate gaivesnį skonį, įberkite smulkintų krapų ar petražolių.
  5. Padažą palikite šaldytuve bent 15 minučių – taip skoniai susijungs.

Patiekimas

Šis padažas itin universalus:

  • puikiai dera prie keptos kiaulienos, vištienos ar jautienos;
  • tinka kaip užpilas ant keptų ar virtų daržovių;
  • gali būti naudojamas kaip užkandžių pagardas prie traškučių ar lavašo suktinukų.
Mano išsaugoti straipsniai