Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Užgavėnėms - „figūrai draugiškų“ blynelių receptas

Grikių blynai su natūraliu jogurtu ir uogomis – sveikas ir skanus pasirinkimas!

Grikių blynai – tai sveikas ir skanus būdas paįvairinti savo pusryčius ar užkandžius. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir puikiai tinka tiems, kurie vertina sveiką mitybą. Grikių miltai yra turtingi baltymų, skaidulų ir mineralų, o natūralus jogurtas su uogomis suteikia šiam patiekalui gaivumo ir saldumo. Paruoškite šį skanėstą vos per kelias minutes ir nudžiuginkite save ar savo artimuosius!


Reikės:

Grikių blynams:

  • 1 puodelis grikių miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis cinamono (nebūtina, bet suteikia malonų aromatą);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 puodelis pieno (galite naudoti augalinį, pvz., migdolų ar avižų);
  • 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo (pagal skonį);
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui (kokosų arba alyvuogių).

Papildymui:

  • 200 g natūralaus jogurto (galite rinktis graikišką);
  • Šviežių ar šaldytų uogų (braškės, mėlynės, avietės ar kitos mėgstamos);
  • Mėtų lapelių papuošimui (nebūtina).

Paruošimas:

1. Paruoškite tešlą:

  1. Į dubenį suberkite grikių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Išmaišykite.
  2. Atskirame inde suplakite kiaušinį su pienu ir medumi (arba klevų sirupu).
  3. Supilkite skystąjį mišinį į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Ji turėtų būti šiek tiek tiršta, bet ne per kieta.

2. Kepkite blynus:

  1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite ją nedideliu kiekiu aliejaus.
  2. Pilkite po 2–3 šaukštus tešlos į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.
  3. Kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai taps auksinės spalvos.

3. Patiekite:

  1. Ant kiekvieno blynelio uždėkite šaukštą natūralaus jogurto.
  2. Papuoškite šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
  3. Jei norite, pridėkite keletą mėtų lapelių arba užpilkite šiek tiek medaus.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  1. Sveika alternatyva: grikių miltai yra natūraliai be gliuteno ir praturtinti skaidulomis bei baltymais.
  2. Mažai kalorijų, daug maistinių medžiagų: natūralus jogurtas ir uogos suteikia daug vitaminų, kalcio ir antioksidantų.
  3. Greitas paruošimas: šį patiekalą galite paruošti vos per 20 minučių.
  4. Universalumas: tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar net desertui.

Patarimai:

  • Jei neturite grikių miltų, juos galite lengvai pasigaminti: tiesiog sumalkite grikius elektriniame malūnėlyje.
  • Uogas rinkitės pagal sezoną – vasarą puikiai tiks šviežios, o žiemą naudokite šaldytas.
  • Norėdami dar daugiau skonio, į jogurtą galite įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto.
Mano išsaugoti straipsniai