Šie kaimiški mieliniai blynai – nostalgiškas skonis iš vaikystės. Jie minkšti, purūs, kvepiantys vanile ir sviestu. Tobuli savaitgalio pusryčiams ar jaukiai popietei su arbata! Taip pat tai – nuostabus receptas Užgavėnėms! Idėja dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.
Ingredientai:
- 1 stiklinė (250 ml) manų kruopų
- 1 stiklinė miltų
- 1 stiklinė pieno (kambario temperatūros)
- 1 stiklinė karšto vandens
- 2 kiaušiniai
- 20 g šviežių mielių
- 2 v. š. cukraus
- 0,5 a. š. druskos
- Vanilės pagal skonį
- 2 v. š. minkšto sviesto
Paruošimas:
- Mielių paruošimas
Mieles sumaišykite su 1 a. š. cukraus, šiek tiek užberkite miltais ir palikite suaktyvėti. - Manų kruopų brinkimas
Manų kruopas sumaišykite su pienu, likusiu cukrumi, druska ir vanile. Palikite brinkti 30 minučių. - Tešlos maišymas
Po pusvalandžio į manų masę įpilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir vėl išmaišykite. - Mielių įmaišymas
Suaktyvėjusias mieles su jų putomis sudėkite į tešlą, įmaišykite minkštą sviestą. Uždenkite tešlą ir palikite kilti 30 minučių. - Antras kildinimas
Po pusvalandžio tešlą dar kartą pamaišykite ir palikite dar 30 minučių. - Blynų kepimas
Keptuvę patepkite aliejumi ar sviestu. Kepkite ant vidutinės-kiek aukštesnės kaitros. Kiekvieną iškeptą blyną dar karštą lengvai patepkite sviestu.
