Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Kaimiški mieliniai blynai, kurie puikiai tiks Užgavėnėms

Šie kaimiški mieliniai blynai – nostalgiškas skonis iš vaikystės. Jie minkšti, purūs, kvepiantys vanile ir sviestu. Tobuli savaitgalio pusryčiams ar jaukiai popietei su arbata! Taip pat tai – nuostabus receptas Užgavėnėms! Idėja dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė (250 ml) manų kruopų
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė pieno (kambario temperatūros)
  • 1 stiklinė karšto vandens
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g šviežių mielių
  • 2 v. š. cukraus
  • 0,5 a. š. druskos
  • Vanilės pagal skonį
  • 2 v. š. minkšto sviesto

Paruošimas:

  1. Mielių paruošimas
    Mieles sumaišykite su 1 a. š. cukraus, šiek tiek užberkite miltais ir palikite suaktyvėti.
  2. Manų kruopų brinkimas
    Manų kruopas sumaišykite su pienu, likusiu cukrumi, druska ir vanile. Palikite brinkti 30 minučių.
  3. Tešlos maišymas
    Po pusvalandžio į manų masę įpilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir vėl išmaišykite.
  4. Mielių įmaišymas
    Suaktyvėjusias mieles su jų putomis sudėkite į tešlą, įmaišykite minkštą sviestą. Uždenkite tešlą ir palikite kilti 30 minučių.
  5. Antras kildinimas
    Po pusvalandžio tešlą dar kartą pamaišykite ir palikite dar 30 minučių.
  6. Blynų kepimas
    Keptuvę patepkite aliejumi ar sviestu. Kepkite ant vidutinės-kiek aukštesnės kaitros. Kiekvieną iškeptą blyną dar karštą lengvai patepkite sviestu.
Mano išsaugoti straipsniai