Kalėdos – tai metas, kai norisi lėto, kvapnaus ir namus užliejančio maisto aromato. Būtent toks yra kalėdinis troškinys – sotus, ilgai troškintas patiekalas, kuris ne tik sušildo, bet ir sukuria tikrą šventinę nuotaiką. Tai patiekalas, kuris leidžia neskubėti, o skoniams – susilieti į tobulą visumą.
Kalėdinio troškinio receptas (su jautiena)
Ingredientai
- 800 g jautienos (mentės arba sprandinės)
- 2 svogūnai
- 3 morkos
- 2 saliero stiebai (nebūtina, bet suteikia aromato)
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 500 ml jautienos sultinio
- 1 lauro lapas
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 2–3 šaukštai aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, lengvai pasūdykite ir papipirinkite.
- Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš visų pusių, kol lengvai apskrus. Išimkite ir atidėkite.
- Tame pačiame puode apkepkite smulkintus svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
- Sudėkite smulkintas morkas, salierus, česnaką ir kepkite dar kelias minutes.
- Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai pakaitinkite, kad atsiskleistų skonis.
- Grąžinkite mėsą į puodą, užpilkite sultiniu.
- Sudėkite lauro lapą, čiobrelį, paragaukite – jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
- Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 2–2,5 valandos, kol mėsa taps itin minkšta.
- Prieš patiekiant išimkite lauro lapą.







