Kalėdinis troškinys / Shutterstock
Kalėdinis troškinys / Shutterstock

Kalėdinis troškinys – šiluma, kuri sujungia šeimą prie stalo

Kalėdos – tai metas, kai norisi lėto, kvapnaus ir namus užliejančio maisto aromato. Būtent toks yra kalėdinis troškinys – sotus, ilgai troškintas patiekalas, kuris ne tik sušildo, bet ir sukuria tikrą šventinę nuotaiką. Tai patiekalas, kuris leidžia neskubėti, o skoniams – susilieti į tobulą visumą.

Kalėdinio troškinio receptas (su jautiena)

Ingredientai

  • 800 g jautienos (mentės arba sprandinės)
  • 2 svogūnai
  • 3 morkos
  • 2 saliero stiebai (nebūtina, bet suteikia aromato)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 1 lauro lapas
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2–3 šaukštai aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

  1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, lengvai pasūdykite ir papipirinkite.
  2. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš visų pusių, kol lengvai apskrus. Išimkite ir atidėkite.
  3. Tame pačiame puode apkepkite smulkintus svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
  4. Sudėkite smulkintas morkas, salierus, česnaką ir kepkite dar kelias minutes.
  5. Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai pakaitinkite, kad atsiskleistų skonis.
  6. Grąžinkite mėsą į puodą, užpilkite sultiniu.
  7. Sudėkite lauro lapą, čiobrelį, paragaukite – jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 2–2,5 valandos, kol mėsa taps itin minkšta.
  9. Prieš patiekiant išimkite lauro lapą.
Kalėdinis troškinys / Shutterstock
Kalėdinis troškinys / Shutterstock