Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Varškėčiai

Kepti varškėčiai: 4 negirdėti receptai, kuriuos verta išbandyti

Varškėčiai – tai vaikystę primenantis patiekalas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Tradiciniai varškėčiai dažniausiai gaminami iš varškės, miltų, kiaušinių ir cukraus, tačiau ar kada nors bandėte juos pagardinti netikėtais ingredientais?


1. Kokosiniai varškėčiai su mangų padažu 🌴🥭

Jei mėgstate tropinius skonius, šis receptas jums patiks! Kokosų drožlės suteikia varškėčiams malonų traškumą, o mangų padažas – gaivų ir šiek tiek egzotišką prieskonį.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2 v. š. kokosų drožlių
  • 3 v. š. miltų
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 v. š. kokosų aliejaus kepimui

Mangų padažui:

  • 1 prinokęs mangas
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 v. š. medaus

Gaminimas:

  1. Visus varškėčių ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Formuokite nedidelius blynelius ir apkepkite ant vidutinės ugnies su kokosų aliejumi, kol gražiai apskrus.
  3. Mangą sutrinkite su citrinos sultimis ir medumi iki vientisos masės.
  4. Patiekite varškėčius su mangų padažu ir mėgaukitės tropiniu skoniu!

2. Šokoladiniai varškėčiai su riešutų sviestu 🍫🥜

Kas gali būti geriau už varškėčius? Varškėčiai su šokoladu! Šis receptas patiks tiek vaikams, tiek smaližiams.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2 v. š. kakavos miltelių
  • 3 v. š. miltų
  • 2 v. š. cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. riešutų sviesto
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 v. š. aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
  2. Įmaišykite miltus, kol tešla taps minkšta, bet nelipni.
  3. Formuokite rutuliukus, į kiekvieną jų įdėkite šiek tiek riešutų sviesto ir švelniai suplokite.
  4. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps gražiai apskrudusios.
  5. Patiekite su tirpintu šokoladu arba riešutų sviestu.
saldumynai

3. Moliūginiai varškėčiai su cinamonu ir medumi 🎃🍯

Šis receptas puikiai tinka rudens ir žiemos sezonui. Moliūgas suteikia varškėčiams minkštumo ir švelnaus saldumo, o cinamonas – jaukų aromatą.

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 100 g kepto moliūgo (trinto)
  • 1 kiaušinis
  • 4 v. š. avižinių miltų
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 v. š. medaus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Varškę sumaišykite su trintu moliūgu, kiaušiniu ir medumi.
  2. Įmaišykite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius.
  3. Iš gautos masės formuokite blynelius ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  4. Patiekite su natūraliu jogurtu ir papildomu medaus lašeliu.

4. Sūrio varškėčiai su špinatais ir česnaku 🧀🌿

Jei norite ne saldžių, o pikantiškų varškėčių – šis receptas kaip tik jums! Špinatai ir česnakas puikiai dera su varške ir sūriu, sukurdami neįprastą, bet itin skanų skonį.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 3 v. š. miltų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., „Džiugas“ ar „Parmezanas“)
  • 1 sauja šviežių špinatų (smulkiai supjaustytų)
  • 1 skiltelė česnako (sutarkuota)
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu ir tarkuotu sūriu.
  2. Įmaišykite miltus, špinatus ir česnaką.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
  4. Formuokite nedidelius blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps traškios ir auksinės spalvos.
  5. Patiekite su graikišku jogurtu arba natūraliu padažu.
Mano išsaugoti straipsniai