Lazanija yra universalus patiekalas, kurį galima gaminti įvairiausiais būdais – nuo tradicinės mėsos lazanijos iki vegetariškų ir net veganiškų versijų. Čia pateikiamos kelios idėjos, kaip praturtinti savo lazanijos patiekalų repertuarą skaniais ir originaliais receptais.
1. Klasikinė lazanija
Ingredientai: maltos jautienos ir kiaulienos mišinys, pomidorų padažas, bazilikas, mozzarella, parmezanas, bešamelio padažas, lazanijos lakštai
Paruošimas: pagaminkite mėsos padažą, troškindami maltą mėsą su pomidorais, baziliku ir prieskoniais. Sluoksniuokite lazanijos lakštus su mėsos padažu, bešamelio padažu ir sūriu. Kepkite, kol paviršius gražiai apskrus.
2. Vegetariška daržovių lazanija
Ingredientai: cukinijos, baklažanai, paprikos, špinatai, pomidorų padažas, mozzarella, parmezanas, lazanijos lakštai
Paruošimas: apkepkite daržoves ir sluoksniuokite jas su pomidorų padažu ir sūriu tarp lazanijos lakštų. Kepkite, kol daržovės taps minkštos, o sūris – ištirpęs ir traškus.
3. Vištienos ir špinatų lazanija
Ingredientai: smulkinta vištiena, špinatai, česnakas, bešamelio padažas, mozzarella, lazanijos lakštai
Paruošimas: apkepkite vištieną su česnaku, sumaišykite su šviežiais špinatais ir bešamelio padažu. Sluoksniuokite su lazanijos lakštais ir sūriu. Kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
4. Jūros gėrybių lazanija
Ingredientai: krevetės, krabai ar lašiša, bešamelio padažas, česnakas, mozzarella, parmezanas, lazanijos lakštai
Paruošimas: švelniai apkepkite jūros gėrybes su česnaku ir sumaišykite su bešamelio padažu. Sluoksniuokite lazanijos lakštais ir sūriu. Kepkite, kol sūris ištirps ir įgaus auksinį atspalvį.
5. Moliūgų ir ricottos lazanija
Ingredientai: keptas moliūgas, ricotta, špinatai, muskatas, bešamelio padažas, parmezanas, lazanijos lakštai
Paruošimas: keptą moliūgą sumaišykite su rikota ir šiek tiek muskato. Sluoksniuokite su špinatais, lazanijos lakštais ir bešamelio padažu. Kepkite, kol sūris taps auksinės spalvos.
6. Veganiška lazanija su tofu ir daržovėmis
Ingredientai: tofu, cukinijos, baklažanai, špinatai, pomidorų padažas, migdolų ar anakardžių sūris, veganiški lazanijos lakštai
Paruošimas: apkepkite tofu ir daržoves. Sluoksniuokite su pomidorų padažu, veganišku sūriu ir lazanijos lakštais. Kepkite, kol visi ingredientai bus iškepę, o viršus taps traškus.
7. Baltoji grybų lazanija
Ingredientai: grybai (pvz., pievagrybiai ar portobello), bešamelio padažas, česnakas, rozmarinas, mozzarella, lazanijos lakštai
Paruošimas: apkepkite grybus su česnaku ir rozmarinu, sumaišykite su bešamelio padažu. Sluoksniuokite su sūriu ir lazanijos lakštais. Kepkite, kol viršus bus auksinės spalvos ir traškus.
8. Sūrio lazanija su keturių sūrių padažu
Ingredientai: mozzarella, parmezanas, rikota, gorgonzola, bešamelio padažas, lazanijos lakštai
Paruošimas: sluoksniuokite bešamelio padažą su visais keturiais sūriais ir lazanijos lakštais. Kepkite, kol sūriai ištirps ir sudarys traškią, skanią plutelę.