Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Matcha brauniai
Matcha brauniai

Matcha brauniai su baltuoju šokoladu – minkšti, drėgni ir ypatingo skonio

Japoniškos matcha arbatos ir baltojo šokolado derinys suteikia šiam desertui subtilų skonį bei išskirtinę spalvą. Šie brauniai, pagal Rugilės Lukšienės (@rugaile) receptą, yra švelniai saldūs, drėgni ir tiesiog tirpsta burnoje.

Rugilė Lukšienė

Reikės:

  • 188 g kvietinių miltų
  • 8 g ceremoninės matcha miltelių
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1/4 a. š. kepimo sodos
  • 115 g tirpinto sviesto
  • 150 g baltojo cukraus
  • 80 g šviesaus rudojo cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai (po ~50 g be lukšto, kambario temperatūros)
  • 110 g baltojo šokolado (smulkinto)

Gaminimas:

  1. Paruošimas. Įkaitinkite orkaitę iki 176 °C. Kepimo formą (20×20 cm) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sausi ingredientai. Dubenyje sumaišykite miltus, matcha miltelius, kepimo miltelius, druską ir sodą.
  3. Šlapia masė. Kitame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, baltąjį bei rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą.
  4. Kiaušiniai. Į sviesto ir cukrų mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.
  5. Sujungimas. Įmaišykite sausų ingredientų mišinį – maišykite tik tol, kol neliks matomų miltų ruožų.
  6. Šokoladas. Įmaišykite smulkintą baltąjį šokoladą.
  7. Kepimas. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite 19–24 minutes, kol viršus sutvirtės. Jei pagaliukas ištrauktas su trupiniais – brauniai jau iškepę.
  8. Atvėsinimas. Leiskite pilnai atvėsti (apie 2 valandas). Supjaustykite kvadratėliais, dalinkitės arba mėgaukitės patys.
Matcha brauniai
Matcha brauniai
Mano išsaugoti straipsniai