Japoniškos matcha arbatos ir baltojo šokolado derinys suteikia šiam desertui subtilų skonį bei išskirtinę spalvą. Šie brauniai, pagal Rugilės Lukšienės (@rugaile) receptą, yra švelniai saldūs, drėgni ir tiesiog tirpsta burnoje.

Reikės:
- 188 g kvietinių miltų
- 8 g ceremoninės matcha miltelių
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 1/2 a. š. druskos
- 1/4 a. š. kepimo sodos
- 115 g tirpinto sviesto
- 150 g baltojo cukraus
- 80 g šviesaus rudojo cukraus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 2 dideli kiaušiniai (po ~50 g be lukšto, kambario temperatūros)
- 110 g baltojo šokolado (smulkinto)
Gaminimas:
- Paruošimas. Įkaitinkite orkaitę iki 176 °C. Kepimo formą (20×20 cm) išklokite kepimo popieriumi.
- Sausi ingredientai. Dubenyje sumaišykite miltus, matcha miltelius, kepimo miltelius, druską ir sodą.
- Šlapia masė. Kitame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, baltąjį bei rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą.
- Kiaušiniai. Į sviesto ir cukrų mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.
- Sujungimas. Įmaišykite sausų ingredientų mišinį – maišykite tik tol, kol neliks matomų miltų ruožų.
- Šokoladas. Įmaišykite smulkintą baltąjį šokoladą.
- Kepimas. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite 19–24 minutes, kol viršus sutvirtės. Jei pagaliukas ištrauktas su trupiniais – brauniai jau iškepę.
- Atvėsinimas. Leiskite pilnai atvėsti (apie 2 valandas). Supjaustykite kvadratėliais, dalinkitės arba mėgaukitės patys.
