Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai / Shutterstock

Miltiniai blynai su cukinija: pamirškite įprastus blynus – šis receptas užkariavo internetą!

Cukinija – universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik troškiniams ar sriuboms, bet ir įvairiausiems kepiniams. Vienas paprasčiausių būdų – išsikepti purius ir gardžius miltinius blynus su cukinija. Jie puikiai tinka pusryčiams, vakarienei ar net užkandžiui.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų
  • 2 kiaušinių
  • 150 g kvietinių miltų (galima maišyti su pilno grūdo)
  • 100 ml pieno arba vandens
  • 2 valg. šaukštų aliejaus tešlai
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Kepimui – šiek tiek aliejaus

(Pagal skonį galima dėti česnako, krapų ar petražolių – suteiks daugiau aromato.)

Gaminimas:

  1. Paruoškite cukinijas. Nuplaukite, nulupkite (jei žievelė kieta), sutarkuokite stambia tarka. Lengvai nuspauskite sultis, kad tešla nebūtų per skysta.
  2. Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Įpilkite pieno, suberkite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite aliejų.
  3. Į tešlą įdėkite tarkuotą cukiniją, gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta – įpilkite šiek tiek pieno.
  4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite lašelį aliejaus ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus.
  5. Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Traškūs bulviniai blynai su cukinijomis

Kaip patiekti?

Šie blynai puikiai dera su grietine, graikišku jogurtu, česnakiniu padažu ar net sūriu. Norint sveikesnio varianto – valgykite su šviežiomis salotomis.