Cukinija – universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik troškiniams ar sriuboms, bet ir įvairiausiems kepiniams. Vienas paprasčiausių būdų – išsikepti purius ir gardžius miltinius blynus su cukinija. Jie puikiai tinka pusryčiams, vakarienei ar net užkandžiui.
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio cukinijų
- 2 kiaušinių
- 150 g kvietinių miltų (galima maišyti su pilno grūdo)
- 100 ml pieno arba vandens
- 2 valg. šaukštų aliejaus tešlai
- 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
- Kepimui – šiek tiek aliejaus
(Pagal skonį galima dėti česnako, krapų ar petražolių – suteiks daugiau aromato.)
Gaminimas:
- Paruoškite cukinijas. Nuplaukite, nulupkite (jei žievelė kieta), sutarkuokite stambia tarka. Lengvai nuspauskite sultis, kad tešla nebūtų per skysta.
- Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Įpilkite pieno, suberkite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite aliejų.
- Į tešlą įdėkite tarkuotą cukiniją, gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta – įpilkite šiek tiek pieno.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite lašelį aliejaus ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus.
- Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Kaip patiekti?
Šie blynai puikiai dera su grietine, graikišku jogurtu, česnakiniu padažu ar net sūriu. Norint sveikesnio varianto – valgykite su šviežiomis salotomis.