Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Mini blynelių receptas

Šie mini blynai – tobulas pasirinkimas smagiam savaitgalio pusryčiui ar saldžiam užkandžiui, kuris pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Minkšti, purūs ir lengvai pagaminami blynai ne tik atrodo žaviai, bet ir puikiai dera su mėlynėmis bei karameliniu padažu. Šis receptas leis Jums sukurti tikrą skonio šventę vos per kelias minutes. Paskanaukite ir leiskite sau pasimėgauti saldžiais gyvenimo malonumais!

Jums reikės:

– 1 puodelis (125 g) universalių miltų
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
– 3/4 puodelio (180 ml) pieno
– 1 kiaušinis
– 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
– 1 šaukštas lydyto sviesto (nebūtina)

Papildomai:
– Šviežios mėlynės
– Karamelinis padažas (parduotuvėje arba naminis)

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite blynų tešlą:
– Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
– Atskirame dubenyje suplakite pieną, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Jei naudojate, įpilkite lydyto sviesto.
– Šlapius ingredientus palaipsniui supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Kepkite mini blynelius:
– Nelipnią keptuvę arba blynų kepyklę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite sviestu arba aliejumi.
– Įpilkitę blynų tešlą į išspaudžiamą butelį, maišelį arba naudokite nedidelį šaukštą.
– Ant keptuvės supilkite mažus tešlos taškelius (maždaug monetos dydžio).
– Kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o kraštai atrodys sustingę (apie 1-2 minutes). Apverskite ir kepkite dar minutę iki auksinės rudos spalvos.
3. Surinkite dubenį:
– Įdėkite mini blynelius į dubenį.
– Ant viršaus uždėkite šviežių mėlynių.
– Apšlakstykite karameliniu padažu.

Mano išsaugoti straipsniai