Šis avinžirnių ir daržovių troškinys yra sveikas, sotus ir lengvai paruošiamas. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 1 skardinė avinžirnių (apie 400 g) arba 200 g virtų avinžirnių
- 1 didelė morka
- 1 cukinija
- 1 raudona paprika
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų arba šviežių pomidorų
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis maltos kumino (kmynų)
- 1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis kario miltelių (nebūtina)
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 1/2 citrinos sulčių
- Šviežios kalendros arba petražolių lapeliai papuošimui
Gaminimo eiga:
- Daržovių paruošimas:
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, morką ir papriką. Cukiniją supjaustykite stambesniais gabaliukais. - Kepimas:
Keptuvėje arba puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūnus ir česnaką, kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs (apie 5 minutes). - Prieskonių pridėjimas:
Įpilkite kumino, maltos paprikos ir kario miltelių (jei naudojate). Išmaišykite ir leiskite prieskoniams šiek tiek pakepti su svogūnais ir česnaku, kad jų aromatas išsiskleistų. - Daržovių kepimas:
Į keptuvę sudėkite morkas, papriką ir cukiniją. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. - Pomidorų ir avinžirnių pridėjimas:
Į puodą suberkite smulkintus konservuotus pomidorus ir avinžirnius. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol daržovės pilnai suminkštės ir skoniai susijungs. - Prieskonių koregavimas:
Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Jei reikia, pridėkite dar šiek tiek prieskonių pagal skonį. - Papuošimas ir patiekimas:
Prieš patiekdami, apibarstykite troškinį šviežiomis kalendros ar petražolių lapeliais. Troškinį galite patiekti su ryžiais, kuskusu ar pilno grūdo duona.