NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
greitas receptas
Avinžirniai

Receptas: avinžirnių ir daržovių troškinys

Šis avinžirnių ir daržovių troškinys yra sveikas, sotus ir lengvai paruošiamas. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 skardinė avinžirnių (apie 400 g) arba 200 g virtų avinžirnių
  • 1 didelė morka
  • 1 cukinija
  • 1 raudona paprika
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų arba šviežių pomidorų
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos kumino (kmynų)
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis kario miltelių (nebūtina)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1/2 citrinos sulčių
  • Šviežios kalendros arba petražolių lapeliai papuošimui
greitas receptas
Avinžirniai

Gaminimo eiga:

  1. Daržovių paruošimas:
    Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, morką ir papriką. Cukiniją supjaustykite stambesniais gabaliukais.
  2. Kepimas:
    Keptuvėje arba puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūnus ir česnaką, kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs (apie 5 minutes).
  3. Prieskonių pridėjimas:
    Įpilkite kumino, maltos paprikos ir kario miltelių (jei naudojate). Išmaišykite ir leiskite prieskoniams šiek tiek pakepti su svogūnais ir česnaku, kad jų aromatas išsiskleistų.
  4. Daržovių kepimas:
    Į keptuvę sudėkite morkas, papriką ir cukiniją. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
  5. Pomidorų ir avinžirnių pridėjimas:
    Į puodą suberkite smulkintus konservuotus pomidorus ir avinžirnius. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol daržovės pilnai suminkštės ir skoniai susijungs.
  6. Prieskonių koregavimas:
    Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Jei reikia, pridėkite dar šiek tiek prieskonių pagal skonį.
  7. Papuošimas ir patiekimas:
    Prieš patiekdami, apibarstykite troškinį šviežiomis kalendros ar petražolių lapeliais. Troškinį galite patiekti su ryžiais, kuskusu ar pilno grūdo duona.

Mano išsaugoti straipsniai