Šie energijos kamuoliukai yra puikus užkandis, suteikiantis energijos ir maistingų medžiagų. Juose nėra pridėtinio cukraus, tačiau jie yra natūraliai saldūs dėl datulių. Tai sveikas, greitas ir lengvas receptas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek užkandžiui bet kuriuo metu.
Ingredientai:
- 1 puodelis datulių (be kauliukų)
- 1/2 puodelio migdolų (galima naudoti ir kitus mėgstamus riešutus)
- 1/4 puodelio kokoso drožlių
- 2 šaukštai kakavos miltelių (pasirinktinai, suteiks šokoladinio skonio)
- 1 šaukštas riešutų sviesto (migdolų, žemės riešutų ar anakardžių)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
- Paruoškite datules: jei datulės yra sausos, prieš pradedant sumaišyti, pamirkykite jas šiltame vandenyje apie 10–15 minučių, kad suminkštėtų.
- Sumaišykite ingredientus: į maisto smulkintuvą sudėkite datules, migdolus, kokoso drožles, kakavos miltelius, riešutų sviestą, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Visus ingredientus malkite tol, kol mišinys taps vientisas ir lipnus.
- Formuokite kamuoliukus: rankomis formuokite mažus kamuoliukus (apie 2–3 cm skersmens). Jei mišinys pernelyg sausas, galite pridėti truputį vandens arba daugiau riešutų sviesto, kad lengviau formuotųsi.
- Papildomas puošimas (pasirinktinai): kamuoliukus galite apvolioti papildomose kokoso drožlėse arba kakavos milteliuose, jei norite suteikti jiems ypatingo apdailos.
- Laikymas: paruoštus energijos kamuoliukus sudėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, kad jie sustingtų. Laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki savaitės.