Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
rudeninis pyragas
Obuolių pyragas

Rudeniškas obuolių ir cinamono pyragas

Šis rudeniškas obuolių ir cinamono pyragas – puikus būdas pasinerti į jaukią sezono nuotaiką. Jis sujungia šilkinį obuolių minkštumą su sodriu cinamono aromatu, primindamas apie gausų rudenį ir šiltus namus. Pyragas ne tik skanus, bet ir greitai bei lengvai paruošiamas, todėl puikiai tiks tiek ramioms popietėms, tiek šventiniams susibūrimams.

Obuoliai, kurie suteikia pyragui sultingumo, drauge su cinamonu sukuria neprilygstamą skonių derinį, o jei pridėsite šiek tiek graikinių riešutų – pajusite subtilią tekstūrų harmoniją. Kepant, visa virtuvė prisipildys šilto cinamono ir keptų obuolių aromato, kuris tiesiog nepaliks abejingų.

Ingredientai:

  • 3 dideli obuoliai (geriausia rūgštesni)
  • 2 puodeliai miltų
  • 1 puodelis cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 puodelio lydyto sviesto
  • 1/2 puodelio natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Papildomai:

  • Cukraus pudra (pabarstymui)
  • Sauja graikinių riešutų (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Paruoškite obuolius: nulupkite ir supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis. Jei norite, galite pabarstyti juos trupučiu cukraus ir cinamono, kad išryškėtų skonis.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus: dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  3. Sumaišykite šlapius ingredientus: kitame dubenyje suplakite kiaušinius, sviestą, jogurtą ir vanilės ekstraktą, kol gausite vienalytę masę.
  4. Sujunkite tešlą: į šlapių ingredientų mišinį palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį, kol susidarys vientisa tešla.
  5. Įmaišykite obuolius: atsargiai įmaišykite obuolių skilteles į tešlą. Jei norite, galite pridėti smulkintų graikinių riešutų.
  6. Kepkite: supilkite tešlą į sviestu pateptą kepimo formą (20 cm skersmens) ir kepkite įkaitintoje 180°C orkaitėje apie 40–45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įsmeigus pagaliuką, jis išliks sausas.
  7. Patiekite: kai pyragas atvės, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės su karšta arbata ar kava.

Pyragas puikiai tinka rudeniškoms popietėms ir suteiks namams jaukų obuolių ir cinamono aromatą!

Mano išsaugoti straipsniai