PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Šaldiklis
Šaldiklis

Šaldiklio gelbėtojai: 6 patiekalai, kuriuos verta turėti visada

Kiekvienas iš mūsų turime dienų, kai nėra nei laiko, nei noro gaminti – o šaldiklyje tykanti paruošta vakarienė tampa tikru išsigelbėjimu. Kad šaldiklis taptų ne chaoso, o pagalbos šaltiniu, verta jame visada turėti keletą iš anksto paruoštų ar ilgesnio galiojimo patiekalų.

Šiame straipsnyje pateikiame 6 šaldiklio gelbėtojus – tai patiekalai, kurie ne tik sutaupo laiko, bet ir užtikrina, kad net ir per skubėjimą valgysite gardžiai bei maistingai.


1. Naminiai koldūnai arba virtiniai

Koldūnai – klasika, kuri išpopuliarėjo ne be reikalo. Pasigaminus jų daugiau iš karto, juos galima užšaldyti ir naudoti pagal poreikį.

Kodėl verta?

  • Greitai paruošiami (užtenka 5–7 min. verdančiame vandenyje),
  • Gali būti su mėsa, varške, bulvėmis ar net saldžiais įdarais,
  • Tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Patarimas: šaldykite juos atskirai ant lentelės, o tada berkite į maišelius – taip jie nesulips.


2. Troškiniai ir sriubos

Tiek daržovių, tiek mėsos troškiniai ar sriubos puikiai tinka šaldymui. Užšaldyti mažesnėmis porcijomis, jie tampa greita ir šildančia vakariene.

Pavyzdžiai:

  • Lęšių troškinys,
  • Vištienos sultinys,
  • Bolivinės balandos daržovių sriuba.

Patarimas: užšaldykite hermetiškuose indeliuose ar specialiuose šaldymo maišeliuose – tai padės sutaupyti vietos.

Šaldiklis

3. Pyragai ir apkepai

Tokie patiekalai kaip varškės apkepas, daržovių kišas ar net mėsos pyragas ne tik skanūs, bet ir ilgai išlieka švieži šaldiklyje.

Kodėl verta?

  • Galima tiesiai iš šaldiklio kepti orkaitėje,
  • Tinka pusryčiams, pietums ar net užkandžiui,
  • Viena porcija – viena vakarienė.

4. Šaldyti makaronų padažai

Turėkite šaldiklyje jau pagamintą bolognese, pomidorų ar pesto tipo padažą – užtenka išvirti makaronus ir turėsite pilnavertį patiekalą.

Patarimas: užšaldykite padažą ledo formelėse – atšildysite tik tiek, kiek reikia vienai porcijai.

Šaldiklio atitirpinimas

5. Marinuota mėsa ar žuvis

Turėti iš anksto marinuotos vištienos, kiaulienos ar lašišos – puikus sprendimas greitai vakarienei. Atšildote, kepate – ir gardus patiekalas paruoštas.

Idėjos:

  • Vištienos blauzdelės su česnakiniu marinatu,
  • Teriyaki lašiša,
  • Citrininiu rozmarinu marinuota kalakutiena.

6. Šaldytos daržovės ir „mišrainių pagrindai“

Jei turite šaldytų daržovių – jau pusė darbo padaryta. Brokoliai, špinatai, cukinijos, morkų-žirnelių mišiniai tinka tiek troškiniams, tiek garnyrams.

Ką dar verta šaldyti?

  • Apkeptas raugintas kopūstas su grybais – vėliau galima naudoti mišrainėms,
  • Keptų burokėlių kubeliai – sriuboms ar salotoms,
  • Žolelių sviestas – aromatingam akcentui.
Mano išsaugoti straipsniai