Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Sausainiai pagal Rugilę Lukšienę
Sausainiai pagal Rugilę Lukšienę

Trapūs sausainiai su aviečių uogiene, kurie tirpsta burnoje – pabandę kepsite vėl ir vėl!

Kas gali būti geriau už trapų sausainį, kuris burnoje susijungia su gaivia uogiene? Sausainiai su aviečių uogiene – tai klasikinis derinys, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius smaližius. Purūs, sviestiniai ir subtiliai kvepiantys vanile bei migdolais sausainiai, sujungti saldžiarūgšte uogiene, tampa tikra šventine pagunda. Jie puikiai tiks prie popietinės kavos ar arbatos, o gražiai sudėti lėkštėje papuoš net šventinį stalą. Receptu dalinasi Rugilė Lukšienė (@rugaile).

Reikės (viskas turi būti kambario temperatūros):

  • 170g sviesto 
  • 200g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 a.š. vanilės pastos
  • 0.5 a.š. migdolų esencijos (galima ir be jos)
  • 260g kvietinių miltų
  • 115g migdolų miltų
  • Žiupsnis druskos
  • 1/8 a.š. kepimo sodos
  • Aviečių uogienės

Gaminam:

1. Sviestą ir cukrų plakame apie 2 min kol pasidaro purus. 

2. Sudedame kiaušinį, trynį, vanilę, migdolų esenciją ir viską sujungiam į vieną masę.

3. Atskirame dubenyje sumaišome kvietinius miltus, migdolų miltus ir druską bei sudedame į kiaušinių ir sviesto masę.

4. Lengvai sumaišome, kad viskas gražiai susijungtų į tešlą (nepermaišome).

5. Iš tešlos suformuojame diską, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent valandai. (Aš laikiau per naktį)

6. Tešlą iškočiojame maždaug 4 mm storio. Ir spaudžiame apskritimus (naudojau 6 cm skersmens). Į skardą dėkite apie 8-10 sausainių, jie labai nesiplės.  Svarbu: sausainiai, kurie nekeliaus į orkaitę, o lauks savo eilės, turėtų laukti šaldytuve.

7. Įkaitinkite orkaitę 180 C ir kepkite 8-11 min. Leiskite vėsti skardoje apie 7 min.  Svarbu: neperkepkite. Jeigu jau krašteliai švelniai ruduoja traukiate lauk. Nes nuo tobulų iki perkepusių gali skirti 1-2 min

8. Imate visiškai atvėsusius sausainius, tepame vieną pusę aviečių uogienę, uždedate kitą sausainį ir mėgaujatės.

Sausainiai su aviečių uogiene
Sausainiai su aviečių uogiene

Ar patiko straipsnis?