Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Varškės apkepas
Varškės apkepas

Lengvai pagaminamas varškės apkepas: klasikinis receptas

Varškės apkepas – vienas tų patiekalų, kuris daugeliui primena vaikystę ir jaukius sekmadienio pusryčius. Jis ne tik gardus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be to, šį apkepą paruošti labai paprasta – jums prireiks vos kelių ingredientų ir šiek tiek laiko.

Reikės:

  • 500 g varškės (geriausia – riebesnės)
  • 3 kiaušinių
  • 4 valg. šaukštų manų kruopų
  • 4 valg. šaukštų cukraus (galima keisti medumi ar cukraus pakaitalu)
  • 150 ml pieno arba grietinės
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Sviesto arba aliejaus kepimo formai patepti

(Papildomai galima dėti razinų, džiovintų vaisių ar šviežių uogų)

Varškės apkepas su manų kruopomis
Varškės apkepas

Gaminimas:

  1. Paruoškite varškę. Jei ji labai grūdėta – pertrinkite per sietelį arba sutrinkite šakute, kad masė būtų vientisesnė.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėkite žiupsnelį druskos. Masė turi tapti šviesi ir puri.
  3. Įmaišykite varškę, manų kruopas ir pieną (arba grietinę). Jei norite saldesnio ar aromatingesnio apkepo – įdėkite razinų ar kitų priedų.
  4. Masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
  5. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 35–40 minučių, kol apkepas gražiai apskrus ir sutvirtės.
  6. Prieš pjaustydami šiek tiek atvėsinkite, kad nesubyrėtų.

Kaip patiekti?

Varškės apkepas puikiai dera su grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar tiesiog medumi. Tai gali būti tiek pusryčių, tiek deserto patiekalas.