Varškės keksiukai / Shutterstock
Varškės keksiukai / Shutterstock

Varškės keksiukai: visada pavyksta net pradedantiesiems!

Jei ieškote greito ir skanaus deserto, kuris patiktų visai šeimai – šie varškės keksiukai taps jūsų mėgstamiausiu receptu. Jie purūs, švelnaus skonio ir ypač tinka pusryčiams ar prie kavos puodelio.

Ingredientai (apie 12 keksiukų):

  • 250 g varškės (geriausia kreminės arba trintos)
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 80 ml aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 150 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • (nebūtina) razinų, šokolado gabalėlių ar uogų
Varškės keksiukai / Shutterstock
Varškės keksiukai / Shutterstock

Gaminimo būdas:

  1. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų. Plakite, kol masė taps vientisa ir puri.
  2. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, tada palaipsniui berkite į varškės masę.
  3. Jei norite, įmaišykite razinas, uogas ar šokolado gabalėlius.
  4. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles (iki 2/3 aukščio).
  5. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol keksiukai gražiai pagels ir taps purūs.