Šis pyragas – tikra klasika, kuri niekada nepabosta. Morkos suteikia jam drėgmės, cinamonas – šilumos, o riešutai ar razinos prideda švelnaus traškumo. Tinka tiek savaitgalio kepiniams, tiek šventiniam desertui.
Ingredientai:
- 3 didelės morkos (apie 250 g, smulkiai tarkuotos)
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 120 ml aliejaus
- 180 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. cinamono
- žiupsnelis druskos
- (nebūtina) 50 g smulkintų graikinių riešutų arba razinų
Gaminimo būdas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
- Supilkite aliejų ir toliau lengvai maišykite.
- Suberkite tarkuotas morkas, išmaišykite.
- Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
- Sausus ingredientus suberkite į morkų masę, išmaišykite iki vientisos tešlos.
- Jei norite – įmaišykite riešutus ar razinas.
- Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180 °C temperatūroje 40–45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir pagels.

Papildomas skanėstas – kremas (nebūtina, bet verta!)
Sumaišykite 200 g kreminio sūrio, 50 g sviesto ir 3 šaukštus cukraus pudros. Ištepkite atvėsusį pyragą – gausite desertą, vertą kavinės vitrinos!







