Morkų pyragas / Shutterstock
Morkų pyragas / Shutterstock

Morkų pyragas, kurį visi prašo iškepti dar kartą – purumas neįtikėtinas!

Šis pyragas – tikra klasika, kuri niekada nepabosta. Morkos suteikia jam drėgmės, cinamonas – šilumos, o riešutai ar razinos prideda švelnaus traškumo. Tinka tiek savaitgalio kepiniams, tiek šventiniam desertui.

Ingredientai:

  • 3 didelės morkos (apie 250 g, smulkiai tarkuotos)
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 120 ml aliejaus
  • 180 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • (nebūtina) 50 g smulkintų graikinių riešutų arba razinų

Gaminimo būdas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  2. Supilkite aliejų ir toliau lengvai maišykite.
  3. Suberkite tarkuotas morkas, išmaišykite.
  4. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  5. Sausus ingredientus suberkite į morkų masę, išmaišykite iki vientisos tešlos.
  6. Jei norite – įmaišykite riešutus ar razinas.
  7. Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. Kepkite 180 °C temperatūroje 40–45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir pagels.
Morkų pyragas / Shutterstock
Morkų pyragas / Shutterstock

Papildomas skanėstas – kremas (nebūtina, bet verta!)

Sumaišykite 200 g kreminio sūrio, 50 g sviesto ir 3 šaukštus cukraus pudros. Ištepkite atvėsusį pyragą – gausite desertą, vertą kavinės vitrinos!