PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
namų limonadas
gėrimas

Vasarinis gėrimų gidas: naminiai limonadai, kurie tikrai gaivina

Kai termometrų stulpeliai kyla aukštyn, o saulė kviečia leisti laiką lauke, niekas neatgaivina geriau nei šaltas, natūralus ir gaivus limonadas. Namie pagaminti gėrimai turi daug privalumų – jie be konservantų, be perteklinio cukraus ir puikiai pritaikomi pagal skonį. Be to, tai smagus būdas panaudoti sezonines uogas, žoleles ar vaisius.


1. Klasikinis citrinų limonadas – visų laikų favoritas

Reikės:

  • 3–4 citrinų sulčių
  • 1 litro šalto vandens
  • 3 šaukštų medaus arba cukraus (reguliuokite pagal skonį)
  • ledukų
  • kelių citrinos griežinėlių ir mėtų puošybai

Kaip gaminti:
Išspauskite citrinų sultis, sumaišykite su saldikliu, supilkite vandenį, gerai išmaišykite. Įberkite ledukų ir papuoškite griežinėliais bei mėtomis. Gaivus, rūgštokas ir nepaprastai atgaivinantis!


2. Agurkų ir mėtų limonadas – švelni vėsos banga

Reikės:

  • 1 agurko
  • 1 citrinos sulčių
  • saujelės šviežių mėtų
  • 1 litro vandens
  • šaukšto medaus arba cukraus
  • ledukų

Kaip gaminti:
Agurką supjaustykite plonais griežinėliais arba sutarkuokite. Į ąsotį įdėkite agurką, mėtų lapelius, citrinos sultis, saldiklį, supilkite vandenį ir leiskite gėrimui pastovėti šaldytuve 15–30 min. Šis limonadas – puikus odos draugas ir natūrali vėsinanti priemonė.

Mėta

3. Braškių limonadas – saldžiarūgštis vasaros skonis

Reikės:

  • 200 g braškių
  • 2 citrinų sulčių
  • 1 litro gazuoto ar negazuoto vandens
  • 2 šaukštų cukraus ar medaus
  • ledukų

Kaip gaminti:
Braškių tyrę pasigaminkite sutrynę uogas su cukrumi ir citrinų sultimis. Supilkite viską į ąsotį, užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Braškių limonadas – vaikų mėgstamiausias, o su gazuotu vandeniu jis tampa dar gaivesnis.


4. Levandų limonadas – aromatingas ir išskirtinis

Reikės:

  • 2 šaukštelių džiovintų levandų žiedų (arba šviežių)
  • 3 citrinų sulčių
  • 1 litro vandens
  • 2 šaukštų medaus
  • kelių levandų šakelių puošybai

Kaip gaminti:
Užplikykite levandas nedideliu kiekiu verdančio vandens, palikite pritraukti ir atvėsti. Tada sumaišykite su citrinų sultimis, medumi ir likusiu vandeniu. Levandų limonadas – puiki priemonė nuraminti mintis ir atsipalaiduoti karštą popietę.


5. Arbūzų limonadas – skysta vasara taurėje

Reikės:

  • 400 g arbūzo be sėklų
  • 2 citrinų sulčių
  • šaukšto cukraus
  • 1 litro šalto vandens
  • mėtų lapelių ir ledukų

Kaip gaminti:
Arbūzą sutrinkite blenderiu, perkoškite per sietelį. Sumaišykite su citrinų sultimis, cukrumi ir vandeniu. Įberkite ledukų, papuoškite mėtomis. Šis gėrimas – puiki alternatyva saldiems limonadams, ypač jei norisi natūralaus saldumo.


6. Žaliųjų obuolių ir bazilikų limonadas – gaiva ir netikėtumas

Reikės:

  • 2 rūgštesnių žaliųjų obuolių
  • saujelės šviežio baziliko
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 litro šalto vandens
  • šaukšto medaus
  • ledukų

Kaip gaminti:
Obuolius sutarkuokite arba susmulkinkite blenderiu, kartu su baziliku. Perkoškite tyrę ir sumaišykite su citrinos sultimis, medumi bei vandeniu. Originalus skonis ir gaivus aromatas garantuoti!


Patarimai, kad limonadas būtų dar skanesnis:

  • Naudokite šaltą, filtruotą arba šaltinio vandenį – tai sustiprina gaivumo pojūtį.
  • Ledo kubeliuose galite užšaldyti uogas ar mėtų lapelius – jie ne tik atvėsins, bet ir papuoš gėrimą.
  • Rinkitės natūralius saldiklius: medų, agavų sirupą ar steviją vietoj perdirbto cukraus.
  • Palaikykite limonadą šaldytuve bent 30 min. prieš patiekdami, kad skoniai susijungtų.
Mano išsaugoti straipsniai