Ar kada nors pagalvojote, ar tikrai būtina po pirmo puodelio išmesti arbatos maišelį? Kai kurie žmonės mėgsta užplikytą maišelį panaudoti dar kartą, manydami, kad tai ekonomiška ir praktiška.
Gėrimai
Naujausias
Kartais organizmui reikia poilsio ir „perkraunamo mygtuko“ – ypač po sunkesnio maisto ar įtemptos dienos. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų suteikti kūnui lengvumo – kefyro kokteilis, dar vadinamas tikra natūralia „šluota“ organizmui.
Arbata – viena populiariausių pasaulio gėrimų, vertinama ne tik dėl skonio, bet ir dėl naudingų savybių sveikatai.
Mėtų arbata – vienas populiariausių žolelių gėrimų Lietuvoje. Ji raminanti, gaivinanti, padedanti virškinimui ir dažnai pasirenkama vietoj kavos ar kitų stipresnių arbatų.
Vasaros maistas - ar jis tavo odos draugas, ar priešas? Sužinok, kurie produktai padeda odai švytėti, o kurie lemia spuogus ir bėrimus...
Ieškai gėrimo, kuris ne tik numalšins troškulį, bet ir pamaitins, pasaldins dieną bei primins vaikystę? Tuomet metas prisiminti klasikinį, bet niekada neišeinantį iš mados – bananinį pieno kokteilį! Tai vienas paprasčiausių, bet tuo pačiu ir skaniausių vasaros gėrimų, kuriam tereikia kelių ingredientų ir kelių minučių.
Kodėl gerosios žarnyno bakterijos rinktųsi puodelį espreso? Dietistė Vaida Kurpienė turi paaiškinimą
Pora puodelių kavos per dieną ne tik stimuliuoja energiją bei nuotaiką – šis gėrimas gali padėti kontroliuoti svorį, padidinti fizinę jėgą, ištvermę ir aktyvumą.
Cholesterolis – tai natūrali riebalinė medžiaga, reikalinga mūsų organizmui, tačiau jos perteklius kraujyje gali tapti rimta grėsme sveikatai.
Celiulitas – problema, su kuria susiduria daugelis moterų ir net vyrų. Tai ne tik estetinis defektas, bet ir ženklas, kad organizme vyksta tam tikri procesai, kuriuos verta koreguoti.
Natūralūs gėrimai vis dažniau atsiduria mūsų kasdienybėje – ne tik dėl skonio, bet ir dėl teigiamo poveikio sveikatai. Vienas tokių – vis dar ne visų atrastas, tačiau vertas dėmesio liepžiedžių arbatos gėrimas.
Lietuviškų pievų vaistinėlė slepia daug vertingų augalų, kuriuos senoliai naudodavo ne tik arbatai, bet ir sveikatai stiprinti. Vienas iš tokių – baltasis dobilas, kurio arbata jau beveik pamiršta šiuolaikinėje kasdienybėje.
Kai termometras nebesileidžia žemiau +25, net didžiausi kavos mėgėjai ima svajoti apie kažką šalto, gaivinančio ir, žinoma, su kofeino doze.