Greitas, sotus ir aromatingas patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek savaitgalio pietums. Padažas tirštas, minkšta vištiena ir kvapnūs pievagrybiai – puikus derinys!
Ingredientai (3–4 porcijoms):
- 500 g vištienos filė (krūtinėlė arba šlaunelių mėsa be kaulo)
- 250–300 g pievagrybių
- 1 mažas svogūnas
- 2–3 skiltelės česnako
- 150–200 ml grietinėlės (10–30% – pagal skonį)
- 1 šaukštelis garstyčių (nebūtina, bet suteikia skonio)
- 2 šaukštai sviesto arba aliejaus
- ½ šaukštelio saldžiosios paprikos
- Druska ir pipirai pagal skonį
- (Nebūtina) 1 šaukštas sojų padažo – suteiks sūrumo ir spalvos
- (Pasirinktinai) Šviežios petražolės ar krapai papuošimui
Gaminimas:
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ar aliejų ir vištieną apkepkite iki auksinės spalvos. Iškepusią trumpam išimkite į lėkštę.
- Toje pačioje keptuvėje apkepkite pjaustytus pievagrybius – kepkite tol, kol išgaruos jų drėgmė ir pradės skrusti.
- Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, maišant apkepkite 2–3 minutes.
- Grąžinkite vištieną į keptuvę, įpilkite grietinėlės, sojų padažo (jei naudojate) ir garstyčių. Viską gerai išmaišykite.
- Troškinkite ant silpnos ugnies 5–8 minutes, kol padažas sutirštės ir vištiena bus minkšta.
- Patiekite pagardintą kapotomis petražolėmis ar krapais.






