Vištiena su pievagrybiais / Shutterstock
Vištiena su pievagrybiais / Shutterstock

Vištiena su pievagrybiais kreminėje padažo švelnybėje

Greitas, sotus ir aromatingas patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek savaitgalio pietums. Padažas tirštas, minkšta vištiena ir kvapnūs pievagrybiai – puikus derinys!

Ingredientai (3–4 porcijoms):

  • 500 g vištienos filė (krūtinėlė arba šlaunelių mėsa be kaulo)
  • 250–300 g pievagrybių
  • 1 mažas svogūnas
  • 2–3 skiltelės česnako
  • 150–200 ml grietinėlės (10–30% – pagal skonį)
  • 1 šaukštelis garstyčių (nebūtina, bet suteikia skonio)
  • 2 šaukštai sviesto arba aliejaus
  • ½ šaukštelio saldžiosios paprikos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • (Nebūtina) 1 šaukštas sojų padažo – suteiks sūrumo ir spalvos
  • (Pasirinktinai) Šviežios petražolės ar krapai papuošimui

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.
  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ar aliejų ir vištieną apkepkite iki auksinės spalvos. Iškepusią trumpam išimkite į lėkštę.
  3. Toje pačioje keptuvėje apkepkite pjaustytus pievagrybius – kepkite tol, kol išgaruos jų drėgmė ir pradės skrusti.
  4. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, maišant apkepkite 2–3 minutes.
  5. Grąžinkite vištieną į keptuvę, įpilkite grietinėlės, sojų padažo (jei naudojate) ir garstyčių. Viską gerai išmaišykite.
  6. Troškinkite ant silpnos ugnies 5–8 minutes, kol padažas sutirštės ir vištiena bus minkšta.
  7. Patiekite pagardintą kapotomis petražolėmis ar krapais.
Vištiena su pievagrybiais / Shutterstock
Vištiena su pievagrybiais / Shutterstock