Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Gamink su draugėmis: 5 kitokie desertai savaitgaliui

Žiemiškų desertų gidas: pyragai, keksiukai ir saldėsiai

Kai lauke šąla ir vakarais norisi jaukumo, niekas nepadeda geriau nei šilti ir saldūs desertai. Žiemiški skanėstai su cinamonu, riešutais ar karamelėmis – puikus būdas sukurti šventinę nuotaiką ir pradžiuginti save bei artimuosius. Štai keletas gardžių idėjų, kaip sušildyti savo žiemos vakarus.


1. Obuolių pyragas su cinamonu

Klasikinis obuolių pyragas – tai tikras žiemos komforto maistas.

Ingredientai:

  • 4 vidutinio dydžio obuoliai
  • 150 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2 kiaušiniai

Gaminimas:

  1. Sviestą išplakite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius.
  2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, įmaišykite į sviesto mišinį.
  3. Nuluptus ir supjaustytus obuolius dėkite į tešlą.
  4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių.

2. Šokoladiniai keksiukai su karamelės širdelėmis

Šokoladiniai keksiukai su tirpstančia karamele viduje – tikra žiemos skanėstų klasika.

Ingredientai:

  • 150 g šokolado
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Karamelės saldainiai

Gaminimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą su sviestu, įmaišykite cukrų ir kiaušinius.
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite į šokolado masę.
  3. Supilkite tešlą į keksiukų formeles, įdėkite po karamelės saldainį į kiekvieną formelę.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
sveikuoliski keksiukai
Keksiukai

3. Medaus pyragas su riešutais

Šiltas, minkštas ir aromatingas – medaus pyragas su riešutais puikiai tinka šaltoms dienoms.

Ingredientai:

  • 200 g medaus
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 g graikinių riešutų

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpinkite su medumi, leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite kiaušinius.
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.
  3. Suberkite kapotus riešutus ir supilkite tešlą į kepimo formą.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40–45 minutes.

4. Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai – tai ne tik puikus desertas, bet ir puošmena jūsų šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 kiaušinis

Gaminimas:

  1. Sviestą išplakite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį.
  2. Sumaišykite miltus su prieskoniais ir įmaišykite į sviesto mišinį.
  3. Tešlą iškočiokite ir išpjaukite norimos formos sausainius.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 10–12 minučių.
kalėdiniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai

5. Karšti vaisių desertai

Karšti desertai su vaisiais – greitas ir sveikas būdas mėgautis saldėsiais.

Kepti kriaušės su medumi ir riešutais:

  • Perpjaukite kriaušes per pusę, pašalinkite sėklas.
  • Į duobutes įdėkite šaukštelį medaus ir pabarstykite riešutais.
  • Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 15–20 minučių.

6. Karamelinis pudingas su prieskoniais

Kremiškas ir saldus desertas, kuris puikiai dera su puodeliu arbatos ar kavos.

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • Žiupsnelis cinamono ir muskato riešuto
  • 2 šaukštai karamelės padažo

Gaminimas:

  1. Pieną sumaišykite su cukrumi, prieskoniais ir krakmolu, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės.
  2. Supilkite pudingą į indelius ir užpilkite karamelės padažu.

7. Šokoladinis fondiu

Tai interaktyvus desertas, kuriuo mėgausis visa šeima.

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 ml grietinėlės
  • Vaisiai: braškės, bananai, obuoliai

Gaminimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle, nuolat maišydami.
  2. Vaisius supjaustykite gabalėliais ir patiekite su šiltu šokoladu.

Šie desertai puikiai tiks bet kuriai žiemos progai – nuo jaukių vakarų namuose iki šventinių vaišių. Eksperimentuokite su prieskoniais ir ingredientais, kad sukurtumėte savo unikalius skanėstus!

Mano išsaugoti straipsniai