Jei norite pasigaminti greitą, sultingą ir maistingą užkandį, šie netikri čeburekai taps jūsų mėgstamu receptu. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta čeburėkų skonį, bet nori sveikesnės, mažiau riebios alternatyvos. Receptu dalijasi diestistė Laura Panavė.
Reikės:
- 8 tortilijų (19 cm skersmens)
- 500g maltos mėsos
- 1 svogūno
- petražolių (pagal poreikį)
- Himalajų druskos, juodųjų pipirų
- 100ml vandens arba naminio sultinio
- 1 vnt kiaušinio
- sezamo sėklų
Eiga:
1.Sumalu mėsmale 300 g erienos kumpio ir 200 kiaulienos kumpio (vaikai visiškai maltos erienos nevalgo).
2. Smulkiais kubeliais supjaustau svogūną, susmulkinu saujelę šviežių petražolių. Supjaustytą svogūną ir petražoles dedu į indą su malta mėsa, beriu druskos, pipirų ir užpilu ~100ml naminio sultimio. Viską gerai išmynkau rankomis. Įdaras paruoštas!
3. Dubenėlyje suplaku kiaušinį – juo patepsiu tortilijos kraštelį ir paviršių.
4. Tortiliją dedu ant lentelės, į 1/2 tortolikos dedu su kaupu kelis valgomus šaukštus mėsos įdaro ir paskirstau ant pusės tortilijos – palikdama tuščią kraštelį. Mėsos negailiu, juk nenorime tuščių čeburėkų, darom sau, ne valgyklai.
5. Tortilijos kraštą aplink sutepu kiaušinio plakiniu ir sulenkiu tortiliją pusiau – stipriai šakute užspaudžiu kraštą ( ne per stipriai) plįš).
6. Paruoštas tortilijas sudedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir aptepu kiaušinio plakiniu bei pabarstau sezamo sėklų (nebūtina).
7. Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20-25min, viršus apačia su vėjeliu.