Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
sumuštinis su tunu
Dietistė Laura Panavė

Dietistė Laura Panavė rekomenduoja: tuna melt sumuštinis

Tuna melt – tai ne tik vienas iš populiariausių karštų sumuštinių receptų, bet ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis gardus patiekalas, kuriame derinamas traškus duonos paviršius su šiltu, sūriu ir kreminiu tuno įdaru, pavergia skonio receptorius ir suteikia ilgalaikį sotumą.

Tačiau šis sumuštinis ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai, nes tunas yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų šaltinis. Receptu dalinasi dietistė Laura Panavė.

Reikės: (3 dvigubi sumuštiniai)

  • 1 indelio tuno savo sultyse arba alyvuogių aliejuje (apie 160 gr. tuno)
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 2-3 v.š. koncervuotų kukurūzų
  • 1 v.š. majonezo
  • 40 g mozzarella sūrio
  • 40 g čederio sūrio
  • druskos, pipirų

Gaminame:

1. Indelyje sumaišome produktus: tuną, kukurūzus, smulkintą svogūną, majonezą, druską ir pipirus.

2. Ant vienos duonos riekelės dedame paruoštą masę, tada dedame mozzarella sūrį, čederio sūrį, uždengiame kita duonele.

3. Dedame į karšto oro grundintuvę 3-4 minutėms arba kol sūris pradės lydytis.

Mano išsaugoti straipsniai