Ar kada nors skanavote marinuotą agurką, kuris nustebino ne tik traškumu, bet ir subtiliai išreikštu skoniu, kurio sunku pamiršti? O gal raugintų daržovių stiklainį, kuris kvepia taip, kad primena gurmaniškus restoranus?
marinatai
Naujausias
Koks bebūtų oras – vasaros savaitgalius tiesiog privalu leisti ne namuose. Tad ištuštėjusios miestų gatvės ir į gražiausius gamtos kampelius vakarais traukiantys žmonės liudija apie lietuvių norą pasidžiaugti vasaros malonumais.
Agurkų konservavimas – viena iš tų vasaros tradicijų, kuriai daugelis mūsų jaučia sentimentus. Aromatingas stiklainis traškių, gerai prieskoniuotų agurkėlių primena močiutės rūsį, vaikystės vasaras ir begalę vakarienių su keptomis bulvėmis.
Vasara Lietuvoje – tai ne tik šiluma, saulė ir savaitgaliai gamtoje, bet ir grilio sezonas, kuris neįsivaizduojamas be kvapnių, sultingų ir tinkamai marinuotų patiekalų.