PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Vaikinas gamina valgyti
Vyras virtuvėje / Shutterstock

Zodiako ženklai ir virtuvė: ką mėgsta gaminti kiekvienas ženklas?

Ar pastebėjote, kad kai kurie žmonės vos tik įžengę į virtuvę – tarsi žino, ką daryti? O kiti virtuvėje kuria kaip meno kūrinį, bet visiškai be receptų? Pasirodo, mūsų požiūrį į maistą, kulinarinius įgūdžius ir net mėgstamus patiekalus gali lemti… Zodiako ženklas! Nors kiekvienas žmogus – unikalus, žvaigždės neretai atskleidžia bendrus bruožus, kurie išryškėja ir virtuvėje. Pažiūrėkime, ką kiekvienas Zodiako ženklas mėgsta gaminti ir kaip jaučiasi prie puodų.


Avinas (kovo 21 d. – balandžio 19 d.) – greitai ir aštriai

Avinai – veiksmo žmonės, todėl ilgai prie viryklės nestovės. Jų virtuvės stilius: greitai, aštriai, su energija. Dažnai renkasi meksikietiškus ar Azijos patiekalus, kuriuos galima pagaminti per 30 minučių.

Mėgstami patiekalai: wok’ai, čili troškiniai, burrito, aitrūs vištienos sparneliai.


Jautis (balandžio 20 d. – gegužės 20 d.) – skonis virš visko

Jaučiai mėgsta komfortą ir kokybę, todėl jų virtuvėje vyrauja turtingi skoniai ir malonūs kvapai. Jie negaili laiko lėtam gaminimui – troškiniai, orkaitėje kepti patiekalai, naminiai kepiniai jiems labai artimi.

Mėgstami patiekalai: jautienos troškinys, kvapnūs pyragai, risotto, keptos daržovės su alyvuogių aliejumi.

Pyragas su uogiene / Shutterstock

Dvyniai (gegužės 21 d. – birželio 20 d.) – eksperimentai be taisyklių

Dvyniai – kulinariniai nuotykių ieškotojai. Jie mėgsta naujoves, dažnai išbando receptus iš skirtingų šalių, o improvizacija – jų stichija. Virtuvėje jiems svarbu linksmybės ir kūryba.

Mėgstami patiekalai: tapas, azijietiški gatvės maisto užkandžiai, egzotiški desertai, „ką randu – tą gaminu“ stiliaus sumuštiniai.


Vėžys (birželio 21 d. – liepos 22 d.) – jaukumo meistrai

Vėžiai gamina su meile ir emocija. Jų maistas – šildantis, nostalgiškas, dažnai primenantis vaikystę ar mamos virtuvę. Jiems patinka gaminti kitiems – šeimai, draugams, svečiams.

Mėgstami patiekalai: lietiniai blynai, bulvių apkepai, vištienos sriuba, obuolių pyragas.


Liūtas (liepos 23 d. – rugpjūčio 22 d.) – virtuvės šoumenas

Liūtai mėgsta įspūdį ir stilių – jų patiekalai ne tik skanūs, bet ir vizualiai įspūdingi. Jie mėgsta kviečiančias vakarienes, mėgaujasi komplimentais ir nesibaimina iššūkių.

Mėgstami patiekalai: anties krūtinėlė su apelsinų padažu, tiramisu, žuvies carpaccio, gurmaniški mėsainiai.


Mergelė (rugpjūčio 23 d. – rugsėjo 22 d.) – tvarka, tikslumas ir sveikata

Mergelės gamina atsakingai – joms svarbu kokybiški produktai, sveikas balansas ir estetinė išvaizda. Dažnai renkasi augalinę mitybą ar išbando sveikus receptus.

Mėgstami patiekalai: bolivinės balandos salotos, orkaitėje kepta žuvis, veganiški troškiniai, avižiniai sausainiai be cukraus.


Svarstyklės (rugsėjo 23 d. – spalio 22 d.) – elegancija lėkštėje

Svarstyklės vertina estetiką, harmoniją ir skonį. Joms patinka, kai maistas gražiai atrodo ir subalansuotai dera. Gaminimas – kaip menas, o valgymas – ceremonija.

Mėgstami patiekalai: brusketos, salotos su ožkos sūriu, vaisių desertas su jogurtu, lengvi makaronų patiekalai.


Skorpionas (spalio 23 d. – lapkričio 21 d.) – intensyvūs skoniai ir netikėtumai

Skorpionai mėgsta gilų skonį ir paslaptingus ingredientus. Jie dažnai eksperimentuoja su aštrumu, prieskoniais ar net neįprastais deriniais. Gaminimas jiems – tarsi alchemija.

Mėgstami patiekalai: indiški kariai, aštrūs marinatai, šokolado fondiu, maistas su trumais ar egzotiškais prieskoniais.

Šokolado Fondiu
Šokolado fondiu / Shutterstock

Šaulys (lapkričio 22 d. – gruodžio 21 d.) – pasaulio skonių mylėtojas

Šauliai negali ilgai laikytis vieno recepto – juos traukia egzotika ir kelionių įkvėptas maistas. Jų virtuvėje gali atsirasti viskas – nuo tajų sriubos iki Meksikos taco.

Mėgstami patiekalai: tajų kokosinė sriuba, ceviche, paella, kepti bananai su medumi.


Ožiaragis (gruodžio 22 d. – sausio 19 d.) – tradicija ir kokybė

Ožiaragiai – klasikos mylėtojai. Jie gamina su tikslu, laikosi receptų ir vertina maistą, kuris išlaiko vertę ir laikui bėgant. Jų virtuvėje vyrauja sezoniniai produktai ir paprasti, bet tobuli skoniai.

Mėgstami patiekalai: jautienos kepsnys, naminis troškinys, grybų sriuba, aguonų pyragas.


Vandenis (sausio 20 d. – vasario 18 d.) – inovatorius lėkštėje

Vandeniai dažnai domisi netradicine mityba: vegetariška, veganiška, be glitimo ar net „žalia“. Jie mėgsta išbandyti naujas technologijas (pvz., oro gruzdintuvę) ir net kurti savus receptus.

Mėgstami patiekalai: humusas, salotos su falafeliais, „bowls“ su grūdais ir daržovėmis, chia pudingai.


Žuvys (vasario 19 d. – kovo 20 d.) – romantikai virtuvėje

Žuvys gamina su širdimi. Jų virtuvėje vyrauja intymumas, kūryba ir jausmingumas. Dažnai gamina intuityviai, be tikslių receptų – pasikliaudamos pojūčiais.

Mėgstami patiekalai: jūros gėrybių makaronai, sriubos su kokosų pienu, naminiai desertai, plakti kreminiai kokteiliai.

Mano išsaugoti straipsniai