Ar pastebėjote, kad kai kurie žmonės vos tik įžengę į virtuvę – tarsi žino, ką daryti? O kiti virtuvėje kuria kaip meno kūrinį, bet visiškai be receptų? Pasirodo, mūsų požiūrį į maistą, kulinarinius įgūdžius ir net mėgstamus patiekalus gali lemti… Zodiako ženklas! Nors kiekvienas žmogus – unikalus, žvaigždės neretai atskleidžia bendrus bruožus, kurie išryškėja ir virtuvėje. Pažiūrėkime, ką kiekvienas Zodiako ženklas mėgsta gaminti ir kaip jaučiasi prie puodų.
Avinas (kovo 21 d. – balandžio 19 d.) – greitai ir aštriai
Avinai – veiksmo žmonės, todėl ilgai prie viryklės nestovės. Jų virtuvės stilius: greitai, aštriai, su energija. Dažnai renkasi meksikietiškus ar Azijos patiekalus, kuriuos galima pagaminti per 30 minučių.
Mėgstami patiekalai: wok’ai, čili troškiniai, burrito, aitrūs vištienos sparneliai.
Jautis (balandžio 20 d. – gegužės 20 d.) – skonis virš visko
Jaučiai mėgsta komfortą ir kokybę, todėl jų virtuvėje vyrauja turtingi skoniai ir malonūs kvapai. Jie negaili laiko lėtam gaminimui – troškiniai, orkaitėje kepti patiekalai, naminiai kepiniai jiems labai artimi.
Mėgstami patiekalai: jautienos troškinys, kvapnūs pyragai, risotto, keptos daržovės su alyvuogių aliejumi.

Dvyniai (gegužės 21 d. – birželio 20 d.) – eksperimentai be taisyklių
Dvyniai – kulinariniai nuotykių ieškotojai. Jie mėgsta naujoves, dažnai išbando receptus iš skirtingų šalių, o improvizacija – jų stichija. Virtuvėje jiems svarbu linksmybės ir kūryba.
Mėgstami patiekalai: tapas, azijietiški gatvės maisto užkandžiai, egzotiški desertai, „ką randu – tą gaminu“ stiliaus sumuštiniai.
Vėžys (birželio 21 d. – liepos 22 d.) – jaukumo meistrai
Vėžiai gamina su meile ir emocija. Jų maistas – šildantis, nostalgiškas, dažnai primenantis vaikystę ar mamos virtuvę. Jiems patinka gaminti kitiems – šeimai, draugams, svečiams.
Mėgstami patiekalai: lietiniai blynai, bulvių apkepai, vištienos sriuba, obuolių pyragas.
Liūtas (liepos 23 d. – rugpjūčio 22 d.) – virtuvės šoumenas
Liūtai mėgsta įspūdį ir stilių – jų patiekalai ne tik skanūs, bet ir vizualiai įspūdingi. Jie mėgsta kviečiančias vakarienes, mėgaujasi komplimentais ir nesibaimina iššūkių.
Mėgstami patiekalai: anties krūtinėlė su apelsinų padažu, tiramisu, žuvies carpaccio, gurmaniški mėsainiai.
Mergelė (rugpjūčio 23 d. – rugsėjo 22 d.) – tvarka, tikslumas ir sveikata
Mergelės gamina atsakingai – joms svarbu kokybiški produktai, sveikas balansas ir estetinė išvaizda. Dažnai renkasi augalinę mitybą ar išbando sveikus receptus.
Mėgstami patiekalai: bolivinės balandos salotos, orkaitėje kepta žuvis, veganiški troškiniai, avižiniai sausainiai be cukraus.
Svarstyklės (rugsėjo 23 d. – spalio 22 d.) – elegancija lėkštėje
Svarstyklės vertina estetiką, harmoniją ir skonį. Joms patinka, kai maistas gražiai atrodo ir subalansuotai dera. Gaminimas – kaip menas, o valgymas – ceremonija.
Mėgstami patiekalai: brusketos, salotos su ožkos sūriu, vaisių desertas su jogurtu, lengvi makaronų patiekalai.
Skorpionas (spalio 23 d. – lapkričio 21 d.) – intensyvūs skoniai ir netikėtumai
Skorpionai mėgsta gilų skonį ir paslaptingus ingredientus. Jie dažnai eksperimentuoja su aštrumu, prieskoniais ar net neįprastais deriniais. Gaminimas jiems – tarsi alchemija.
Mėgstami patiekalai: indiški kariai, aštrūs marinatai, šokolado fondiu, maistas su trumais ar egzotiškais prieskoniais.

Šaulys (lapkričio 22 d. – gruodžio 21 d.) – pasaulio skonių mylėtojas
Šauliai negali ilgai laikytis vieno recepto – juos traukia egzotika ir kelionių įkvėptas maistas. Jų virtuvėje gali atsirasti viskas – nuo tajų sriubos iki Meksikos taco.
Mėgstami patiekalai: tajų kokosinė sriuba, ceviche, paella, kepti bananai su medumi.
Ožiaragis (gruodžio 22 d. – sausio 19 d.) – tradicija ir kokybė
Ožiaragiai – klasikos mylėtojai. Jie gamina su tikslu, laikosi receptų ir vertina maistą, kuris išlaiko vertę ir laikui bėgant. Jų virtuvėje vyrauja sezoniniai produktai ir paprasti, bet tobuli skoniai.
Mėgstami patiekalai: jautienos kepsnys, naminis troškinys, grybų sriuba, aguonų pyragas.
Vandenis (sausio 20 d. – vasario 18 d.) – inovatorius lėkštėje
Vandeniai dažnai domisi netradicine mityba: vegetariška, veganiška, be glitimo ar net „žalia“. Jie mėgsta išbandyti naujas technologijas (pvz., oro gruzdintuvę) ir net kurti savus receptus.
Mėgstami patiekalai: humusas, salotos su falafeliais, „bowls“ su grūdais ir daržovėmis, chia pudingai.
Žuvys (vasario 19 d. – kovo 20 d.) – romantikai virtuvėje
Žuvys gamina su širdimi. Jų virtuvėje vyrauja intymumas, kūryba ir jausmingumas. Dažnai gamina intuityviai, be tikslių receptų – pasikliaudamos pojūčiais.
Mėgstami patiekalai: jūros gėrybių makaronai, sriubos su kokosų pienu, naminiai desertai, plakti kreminiai kokteiliai.