Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Maisto tinklaraštininkė Daina Perveneckaitė siūlo išbandyti bananinius blynus su šilauogėmis

Maisto tinklaraštininkė Daina Perveneckaitė siūlo išbandyti bananinius blynus su šilauogėmis

Maisto tinklaraštininkė Daina Perveneckaitė („Instagram“ ją rasi @skanumynas) siūlo išbandyti bananinius blynus su šilauogėmis.

Blynai – tradicinis pusryčių maistas, ypač mėgstamas mūsų šalyje. Vis dėlto, įprastinius blynų ingredientus galima pakeisti sveikesniais ir taip iš šio patiekalų išgauti daugiau maistingų medžiagų.

Bananiniai blynai su šilauogėmis
Bananiniai blynai su šilauogėmis
Asm. albumo nuotr.

Ingredientai:

1 didelis bananas

1 kiaušinis

3/4 puodelis pieno (tinka ir augalinės kilmės pienas)

100 g avižinių miltų

40g bananų skonio proteino miltelių

Žiupsnelis druskos

Pusė arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Šilauogės papuošimui

Gaminimo eiga:

Bananą sutrink šakute. Tuomet į bananų masę įmušk kiaušinį ir supilk pieną bei viską gerai išmaišyk. Į skystą masę berk proteiną, miltus, druską ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišyk ir palik pastovėti 5 minutes, kad avižiniai miltai išbrinktų. Kepk keptuvėje, naudok kokosų aliejų. Blynus galima sluoksniuoti su riešutu sviestu ir papuošti šilauogėmis, o ant viršaus užpilti agavų sirupo.

Mano išsaugoti straipsniai