Maisto tinklaraštininkė Daina Perveneckaitė („Instagram“ ją rasi @skanumynas) siūlo išbandyti bananinius blynus su šilauogėmis.
Blynai – tradicinis pusryčių maistas, ypač mėgstamas mūsų šalyje. Vis dėlto, įprastinius blynų ingredientus galima pakeisti sveikesniais ir taip iš šio patiekalų išgauti daugiau maistingų medžiagų.

Ingredientai:
1 didelis bananas
1 kiaušinis
3/4 puodelis pieno (tinka ir augalinės kilmės pienas)
100 g avižinių miltų
40g bananų skonio proteino miltelių
Žiupsnelis druskos
Pusė arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Šilauogės papuošimui
Gaminimo eiga:
Bananą sutrink šakute. Tuomet į bananų masę įmušk kiaušinį ir supilk pieną bei viską gerai išmaišyk. Į skystą masę berk proteiną, miltus, druską ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišyk ir palik pastovėti 5 minutes, kad avižiniai miltai išbrinktų. Kepk keptuvėje, naudok kokosų aliejų. Blynus galima sluoksniuoti su riešutu sviestu ir papuošti šilauogėmis, o ant viršaus užpilti agavų sirupo.