NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
sveikuoliski gerimai

Šalto sezono gėrimai: šildančių arbatų ir karštų kokteilių receptai

Kai orai atvėsta ir dienos tampa vis trumpesnės, nieko nėra maloniau nei šiltas puodelis aromatingos arbatos ar garuojantis karštas kokteilis rankose. Tokie gėrimai ne tik šildo, bet ir suteikia ypatingą jaukumo jausmą šaltomis rudens ir žiemos dienomis.

Kokius gėrimus galima gerti kasdien
Sveika gerti

1. Imbierinė arbata su citrina ir medumi

Imbieras ne tik šildo, bet ir turi daugybę naudingų savybių – jis stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir padeda kovoti su peršalimu. Citrina suteikia šviežumo, o medus saldumo, tad šis arbatos receptas yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai.

Receptas:

  • 1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
  • 1 citrinos skiltelė
  • 1 šaukštelis medaus
  • 250 ml verdančio vandens

Gaminimas: įdėkite tarkuotą imbierą ir citrinos skiltelę į puodelį, užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite arbatai pritraukti apie 5-10 minučių. Pridėkite medaus ir mėgaukitės šiuo šildančiu gėrimu.

2. Karštas obuolių sidras su cinamonu ir gvazdikėliais

Šis gėrimas – tikra rudens ir žiemos klasika, suteikianti jaukią, šildančią atmosferą. Obuolių sidras su cinamonu ir gvazdikėliais ne tik nuostabiai kvepia, bet ir sušildo jūsų vidų šaltais vakarais.

Receptas:

  • 1 litras obuolių sulčių arba natūralaus obuolių sidro
  • 1 cinamono lazdelė
  • 4-5 gvazdikėliai
  • 1 apelsino griežinėlis

Gaminimas: supilkite obuolių sultis į puodą, įdėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino griežinėlį. Lėtai kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių, kol visi prieskoniai išsiskleis. Patiekite karštą ir mėgaukitės.

3. Žolelių arbata su mėtomis ir ramunėlėmis

Jei norite ramesnio gėrimo, kuris padėtų atsipalaiduoti ir sumažinti streso lygį, žolelių arbata su mėtomis ir ramunėlėmis yra puikus pasirinkimas. Ši arbata turi švelnų skonį ir ramina organizmą.

Receptas:

  • 1 šaukštelis džiovintų mėtų lapų
  • 1 šaukštelis džiovintų ramunėlių
  • 250 ml verdančio vandens
  • Medus (pagal skonį)

Gaminimas: į arbatinuką įdėkite mėtų ir ramunėlių, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pritraukti apie 5-7 minutes. Galite pridėti šiek tiek medaus, jei norite saldumo. Tai puiki arbata vakaro atsipalaidavimui.

4. Karštas šokoladas su prieskoniais

Karštas šokoladas yra šilto sezono būtinybė, o pridėjus šiek tiek prieskonių, jis tampa dar ypatingesnis. Cinamonas, kardamonas ir šiek tiek čili suteikia šiam gėrimui šildančio ir žiemiško aromato.

Receptas:

  • 500 ml pieno (galite naudoti augalinį pieną)
  • 100 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
  • 1 šaukštelis kakavos miltelių
  • Žiupsnelis cinamono, kardamono ir čili pipirų

Gaminimas: į puodą supilkite pieną ir įkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Sudėkite šokolado gabalėlius ir kakavos miltelius, maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Įberkite cinamono, kardamono ir žiupsnelį čili pipirų. Patiekite karštą ir mėgaukitės šiuo šildančiu gėrimu.

5. Karštas vynas su apelsinais ir prieskoniais

Karštas vynas – tradicinis žiemiškas gėrimas, dažnai siejamas su Kalėdų laikotarpiu. Tai šildantis, aromatingas kokteilis, kurio nereikia ruošti tik šventėms – jis puikiai tinka ir jaukiam vakarui namuose.

Receptas:

  • 1 butelis raudono sauso vyno
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 apelsinas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 cinamono lazdelė
  • 4-5 gvazdikėliai
  • Žiupsnelis muskato riešuto

Gaminimas: supilkite vyną į puodą, įdėkite apelsino griežinėlius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir muskatą. Lėtai kaitinkite ant mažos ugnies, bet neleiskite užvirti. Po 10-15 minučių nukelkite nuo ugnies ir patiekite šiltą.

6. Imbierinis karštas kokteilis su romu

Jei norite šiek tiek stipresnio šilto gėrimo, imbierinis kokteilis su romu yra puikus pasirinkimas šalto sezono vakarams. Imbiero šiluma ir romo švelnumas sukuria nepriekaištingą žiemišką skonį.

Receptas:

  • 60 ml tamsaus romo
  • 250 ml imbierinio alaus arba imbierinio sirupo su verdančiu vandeniu
  • 1 šaukštelis medaus
  • 1 cinamono lazdelė

Gaminimas: supilkite romą į puodelį, pridėkite imbierinį alų arba sirupo ir verdančio vandens mišinį. Patiekite su cinamono lazdele ir mėgaukitės šiuo šildančiu kokteiliu.

7. Chai latte su cinamonu ir kardamonu

Chai latte – tai aromatinga arbata su pienu, pagardinta įvairiais prieskoniais. Šis gėrimas ne tik puikiai šildo, bet ir pasižymi turtingu skoniu, kuriame susilieja kardamono, cinamono ir imbiero natos.

Receptas:

  • 1 šaukštelis juodosios arbatos
  • 1 puodelis vandens
  • 1 puodelis pieno
  • 1 cinamono lazdelė
  • 3-4 kardamono ankštys
  • 1 šaukštelis medaus

Gaminimas: užvirinkite vandenį su cinamono lazdele ir kardamono ankštimis, pridėkite juodosios arbatos. Leiskite pritraukti apie 5 minutes, tada supilkite pieną ir pašildykite. Nukoškite prieskonius, pridėkite medaus ir mėgaukitės chai latte.

Mano išsaugoti straipsniai