NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Tavo mėgstamiausias desertas ir pusryčių maistas: įdomybės apie varškės sūrelius

Sveiki ir paprasti užkandžiai studentams

Studentų gyvenimas yra intensyvus, todėl tinkama mityba dažnai tampa iššūkiu. Štai keletas sveikų ir paprastų užkandžių idėjų, kurios ne tik suteiks energijos, bet ir bus lengvai paruošiamos bet kuriuo paros metu – nuo pusryčių iki vakarienės.

avižos
Avižinė košė

1. Pusryčių užkandžiai: energijai visai dienai

1. Avižų košė su vaisiais ir riešutais
Avižos yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis ilgiau jaustis sotiems. Užpilkite avižas šiltu pienu ar augaliniu gėrimu, pridėkite vaisių (banano, obuolio ar uogų) ir riešutų – tai ne tik skanu, bet ir maistinga. Avižų košę galima paruošti ir iš vakaro, kad ryte nereikėtų gaišti laiko.

2. Jogurtas su granola ir šviežiais vaisiais
Natūralus jogurtas su granola ir vaisiais yra sveikas baltymų ir angliavandenių derinys. Rinkitės nesaldintą jogurtą, įberkite granolos arba mėgstamų dribsnių ir supjaustykite šviežių vaisių – greitai paruošiamas ir skanus užkandis.

3. Avokado skrebutis su pomidorais
Avokadai yra puikus sveikųjų riebalų šaltinis, o pomidorai praturtins patiekalą vitaminu C. Užtepkite avokado ant skrebučio, užberkite druskos ir pipirų, galite pridėti pomidorų griežinėlių.

2. Pietų užkandžiai: greiti ir sotūs

4. Tortilijos suktinukai su daržovėmis ir vištiena
Tortilijos suktinukai – tai skanus ir sotus užkandis, kurį lengva paruošti. Į tortiliją įdėkite keptos vištienos gabalėlių, salotų lapų, agurko ir paprikos griežinėlių. Aptepkite humusu arba jogurto padažu, susukite į ritinėlį ir mėgaukitės!

5. Humusas su morkų ir agurkų lazdelėmis
Humusas – puikus augalinių baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis. Paruoškite kelias morkų, agurkų ar paprikos lazdeles ir patiekite su šviežiai pagamintu arba parduotuvėje įsigytu humusu. Tai lengvai į kuprinę telpantis ir visai dienai tinkamas užkandis.

6. Sumuštinis su kalakutiena ir avokadu
Kalakutiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris kartu su avokadu sudaro subalansuotą ir skanų derinį. Naudokite viso grūdo duoną, užtepkite avokado, pridėkite kalakutienos, salotų ir agurko griežinėlių.

3. Užkandžiai tarp paskaitų: greiti ir patogūs

7. Riešutų ir džiovintų vaisių mišinys
Riešutai yra puikus energijos šaltinis, suteikiantis sveikųjų riebalų ir baltymų, o džiovinti vaisiai praturtina organizmą natūraliu cukrumi. Susimaišykite nedidelį maišelį mėgstamų riešutų ir džiovintų vaisių – lengvai nešiojamas ir ilgam sotumą suteikiantis užkandis.

8. Varškės užtepėlė su agurkais ir paprika
Varškė yra baltymų turtingas produktas, puikiai tinkantis kaip lengvas užkandis. Sumaišykite varškę su smulkiai pjaustytu agurku ir paprika, užberkite prieskonių pagal skonį. Galite mėgautis vieną arba užsitepti ant duonelės ar trapučio.

9. Trapučiai su riešutų sviestu ir bananu
Riešutų sviestas su bananais suteikia energijos ir pasotina. Ant ryžių arba avižų trapučio užtepkite riešutų sviesto, ant viršaus dėkite banano griežinėlių. Tai saldus, bet sveikas ir baltymų turtingas užkandis.

4. Vakarienės užkandžiai: lengvi, bet sotūs

10. Salotos su tunu ir kiaušiniu
Tunas ir kiaušiniai – baltymų kupinas derinys. Sumaišykite tuną su salotų lapais, pridėkite kiaušinio griežinėlių, pomidorų ir agurkų. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ar natūraliu jogurtu. Šios salotos yra lengvai paruošiamos ir suteikia daug reikalingų medžiagų.

11. Kiaušinienė su špinatais ir pomidorais
Jei norite lengvos ir maistingos vakarienės, kiaušinienė su špinatais ir pomidorais yra puikus pasirinkimas. Paprastai iškepkite kiaušinienę, pridėkite šviežių špinatų ir pomidorų. Pridėjus kelis prieskonius, tai taps sveikas ir maistingas patiekalas.

12. Cukinijų arba baklažanų „picos“
Šie vegetariški užkandžiai puikiai tinka vakarienei. Supjaustykite cukiniją ar baklažaną griežinėliais, uždėkite šiek tiek pomidorų padažo, sūrio, pridėkite prieskonių ir keletą minučių pakepinkite orkaitėje. Gaunasi sveikos ir lengvos „picos“, kurios puikiai tiks kaip užkandis vakarienei.

Mano išsaugoti straipsniai