Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Sūrio pyragas su mėlynėmis

Dienos desertas: sūrio pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas yra vienas iš tų desertų, kuris niekada neatsibosta. Klasikinis, švelnaus skonio pyragas su kreminiu sluoksniu ir traškia sausainių plutele – tai gardus malonumas bet kokiai progai. Jei norite šiek tiek daugiau gaivumo ir spalvų, mėlynės puikiai papildo šį desertą, suteikdamos lengvą rūgštumą ir švelnų saldumą. Šis pyragas – idealus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek savaitgalio pasilepinimui.

Ingredientai:

Pagrindas:

  • 200 g sausainių (geriausiai tinka digestive tipo sausainiai)
  • 100 g sviesto, ištirpinto

Kremas:

  • 500 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 200 ml grietinėlės (35%)
  • 2 šaukštai citrinos sulčių

Mėlynių sluoksnis:

  • 200 g šviežių ar šaldytų mėlynių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo, ištirpinto 2 šaukštuose vandens
Mėlynės

Paruošimas:

  1. Pagrindo paruošimas:
    Sausainius sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite ištirpintą sviestą, kol masė taps vientisa. Gauto mišinio sluoksnį dėkite į 20–23 cm skersmens torto formą, išlyginkite ir šiek tiek suspauskite. Įdėkite į šaldytuvą, kol paruošite kremą.
  2. Kremo paruošimas:
    Kreminį sūrį plakite su cukrumi, kol masė taps lygi ir vientisa. Po vieną įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilės ekstraktą, grietinėlę ir citrinos sultis. Paruoštą kremą pilkite ant sausainių pagrindo.
  3. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Sūrio pyragą kepkite apie 45–50 minučių, kol kraštai taps šiek tiek tvirti, o centras dar šiek tiek judės. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą atvėsti jos viduje, pravėrus duris. Po to perkelkite į šaldytuvą ir leiskite pyragui visiškai atvėsti bent 4 valandas ar per naktį.
  4. Mėlynių sluoksnio paruošimas:
    Mėlynes kartu su cukrumi kaitinkite mažame puode, kol jos išleis sultis. Įmaišykite kukurūzų krakmolo mišinį ir toliau kaitinkite, kol mėlynių padažas sutirštės. Palikite atvėsti.
  5. Patiekimas:
    Atvėsusį pyragą aptepkite mėlynių sluoksniu. Galite palikti šiek tiek padažo šonui, kad kiekvienas galėtų pridėti papildomai.

Šis sūrio pyragas su mėlynėmis taps jūsų stalo puošmena, o gaivios mėlynės puikiai subalansuos saldų kreminį pyrago skonį. Malonaus mėgavimosi!

Mano išsaugoti straipsniai