NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
valentino diena, meilė
Meduoliai

Dienos receptas: meduoliai su karamele

Šie meduoliai yra švelnūs, kvapnūs ir saldūs su ypatingu karamelės sluoksniu viduje. Tai puikus desertas rudeniui ar žiemai, puikiai tinkantis prie arbatos ar kavos puodelio.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 200 g sviesto (minkšto)
  • 150 g rudojo cukraus
  • 100 ml medaus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 400 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. malto imbiero
  • 1 a. š. cinamono
  • ½ a. š. maltų gvazdikėlių
  • ½ a. š. muskato riešuto
  • Žiupsnelis druskos

Karamelės įdarui:

  • 200 g cukraus
  • 50 ml grietinėlės (35%)
  • 50 g sviesto
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

1. Pasigaminkite karamelę:

  • Supilkite cukrų į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
  • Kai cukrus ištirps ir taps skystas, atsargiai supilkite grietinėlę (ji gali šiek tiek putoti). Toliau maišykite, kol karamelė taps vientisa.
  • Įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

2. Pasigaminkite tešlą:

  • Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Gerai išplakite iki purios konsistencijos.
  • Įmaišykite medų ir kiaušinį. Toliau plakite, kol masė taps vientisa.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, prieskoniais (imbieru, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu) ir žiupsneliu druskos.
  • Į sviesto masę po truputį įmaišykite sausus ingredientus, kol gausite vienalytę tešlą. Jei tešla atrodo per minkšta, galite šiek tiek atvėsinti šaldytuve.

3. Suformuokite meduolius:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
  • Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus (apie graikinio riešuto dydžio). Pusę rutuliuko spustelėkite viduryje, suformuodami nedidelę duobutę, į kurią įdėsite truputį paruoštos karamelės (apie ½ a. š.).
  • Įdėjus karamelę, rutuliuką užspauskite, kad karamelė būtų viduje, ir vėl formuokite rutuliuką.

4. Kepimas:

  • Sudėkite suformuotus meduolius į kepimo skardą, palikdami šiek tiek tarpo tarp jų.
  • Kepkite meduolius 12–15 minučių arba kol jie taps auksiniai. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.

Patarimas:

  • Karamelę galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Jei ji šiek tiek sukietėja, prieš naudojimą šiek tiek pašildykite.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai