Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Makaronai su moliūgais

Greiti makaronų receptai, kuriuos visi mėgsta

Makaronai – tai universalus patiekalas, kuris gelbsti, kai reikia greitai paruošti skanų ir sočių pietų ar vakarienės. Nesvarbu, ar gaminate šeimai, draugams, ar tik sau – šie receptai yra paprasti, greiti ir tikrai patiks visiems!

Makaronai

1. Kreminiai makaronai su vištiena ir brokoliais

Ingredientai:

  • 200 g makaronų (spagečių, penne ar tagliatelle);
  • 200 g vištienos filė, supjaustytos kubeliais;
  • 150 g brokolių žiedynų;
  • 150 ml grietinėlės;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druska, pipirai ir parmezanas pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ir nusausinkite.
  2. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite vištieną, kol ji įgaus auksinį atspalvį.
  3. Suberkite smulkintus brokolius ir kepkite dar 5 minutes.
  4. Įpilkite grietinėlės, įspauskite česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite 2–3 minutes.
  5. Sumaišykite su makaronais, apibarstykite parmezanu ir patiekite.

2. Spagečiai su pomidorų padažu ir baziliku

Ingredientai:

  • 250 g spagečių;
  • 400 g konservuotų pomidorų (smulkintų);
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Saujelė šviežio baziliko;
  • Druska, pipirai ir žiupsnelis cukraus.

Gaminimas:

  1. Virkite spagečius pagal instrukcijas ir nusausinkite.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
  3. Supilkite konservuotus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir žiupsnelį cukraus. Troškinkite apie 10 minučių.
  4. Suberkite smulkintą baziliką ir sumaišykite su spagečiais. Patiekite su trupučiu tarkuoto sūrio.

3. Makaronai su krevetėmis ir česnakiniu sviestu

Ingredientai:

  • 200 g linguine ar spagečių;
  • 200 g krevečių (virtų ar žalių, nuvalytų);
  • 3 šaukštai sviesto;
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • Petražolės ir parmezanas pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Išvirkite makaronus ir nusausinkite.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir pakepkite 1 minutę.
  3. Sudėkite krevetes, įberkite druskos ir pipirų, kepkite 2–3 minutes, kol krevetės taps rausvos (jei naudojate žalias).
  4. Įpilkite citrinos sulčių, įmaišykite išvirtus makaronus, apibarstykite petražolėmis ir parmezanu.

4. Makaronai su grybais ir grietinėlės padažu

Ingredientai:

  • 200 g makaronų;
  • 250 g šviežių pievagrybių (arba mėgstamų grybų);
  • 150 ml grietinėlės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • Druska, pipirai ir petražolės.

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukciją.
  2. Keptuvėje su sviestu apkepkite svogūną ir griežinėliais supjaustytus grybus, kol jie suminkštės.
  3. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų, troškinkite 5 minutes.
  4. Sumaišykite su makaronais ir papuoškite petražolėmis.

5. Penne su špinatais ir feta

Ingredientai:

  • 200 g penne makaronų;
  • 150 g šviežių špinatų;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Druska, pipirai ir citrinos sultys pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite.
  2. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite česnaką, kol paskleis aromatą.
  3. Suberkite špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės.
  4. Sumaišykite špinatus su makaronais, įdėkite fetos sūrio, apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite.

Kodėl verta išbandyti šiuos receptus?

Makaronai – tai ne tik greitai paruošiamas, bet ir labai lankstus ingredientas, leidžiantis eksperimentuoti su skoniais ir įvairiais produktais. Nesvarbu, ar mėgstate kremiškus padažus, ar lengvesnius variantus su daržovėmis, šie receptai tikrai taps jūsų mėgstamais!

Mano išsaugoti straipsniai