PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Havajietiška vištiena
Havajietiška vištiena

Havajietiški vištienos iešmeliai: vasariško skonio receptas iš kepsninės

Ieškai greito, spalvingo ir kvapnaus patiekalo savaitgalio griliui ar šeimos vakarienei lauke? Havajietiški vištienos iešmeliai – tai lengvas ir egzotiškas sprendimas, kuris pradžiugins ne tik skonio receptorius, bet ir akį. Švelni vištiena, sultingas ananasas, traškūs svogūnai ir kvapnios prieskoninės žolelės susijungia į vieną tobulą vasaros kąsnį.

Reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulo, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
  • 1 konservuotas arba šviežias ananasas, supjaustytas kubeliais
  • 1 didelis svogūnas (geltonas arba raudonas), supjaustytas stambiais gabaliukais
  • Mediniai arba metaliniai iešmeliai (jei mediniai – pamirkyti vandenyje bent 30 min.)

Marinatui:

  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas skysto medaus arba klevų sirupo
  • 1 šaukštas šviežių citrinos arba laimo sulčių
  • 1 šaukštelis česnako miltelių (arba 1 skiltelė smulkinto česnako)
  • ½ šaukštelio malto imbiero
  • Druska, pipirai pagal skonį

Papuošimui:

  • Šviežių krapų ar kalendros
  • Citrinos skiltelės patiekimui
Havajietiška vištiena
Havajietiška vištiena

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite marinatą.
Sumaišykite sojų padažą, aliejų, medų, citrinos sultis, česnaką, imbierą ir prieskonius. Marinatas turi būti kvapnus, saldžiarūgštis – tai ir yra havajietiškas skonis!

2. Užmarinuokite vištieną.
Sudėkite vištienos gabalėlius į marinatą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (geriausia – 3–4 val.). Tai leis mėsai įsigerti skonio.

3. Sukurkite iešmelius.
Ant kiekvieno iešmelio suverkite vištieną, ananaso gabaliukus ir svogūną, kaitaliodami, kad gautųsi spalvinga ir subalansuota kompozicija.

4. Kepkite ant grotelių.
Įkaitinkite grilį ar keptuvę-groteles. Kepkite iešmelius apie 10–12 min., vis pavartydami, kol vištiena iškeps, o paviršius gražiai apskrus. Galite šiek tiek patepti likusiu marinatu kepimo metu.

5. Patiekite.
Pabarstykite šviežiais krapais, užspauskite citrinos sulčių ir mėgaukitės!


Patarimai:

  • Jei norite intensyvesnio skonio – į marinatą įdėkite šiek tiek čili pipiro arba rukytos paprikos.
  • Šis receptas puikiai tinka ir su kalakutiena ar tofu – vegetariškai versijai.
  • Prie iešmelių tinka ryžiai, kuskusas, salotos arba keptos bulvės.
Mano išsaugoti straipsniai