Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
imbierinė arbata
arbata

Kaip paruošti naminius rudeninius gėrimus: arbatos ir kokteiliai

Ruduo – tai metas, kai oras tampa gaivesnis, o mes vis dažniau ieškome būdų, kaip sušilti ir pasilepinti skaniais gėrimais namuose. Šiltos, kvapnios arbatos ir gardūs kokteiliai – puikus būdas praskaidrinti rudenines dienas ir mėgautis jaukiomis akimirkomis.

1. Cinamoninė obuolių arbata

Obuoliai ir cinamonas – tikra rudens klasika. Šis gėrimas suteiks jaukumo ir šilumos vėsiais vakarais.

Ingredientai:

  • 1 litras vandens
  • 2 obuoliai (griežinėliais)
  • 2 cinamono lazdelės
  • 2 šaukštai medaus
  • 4 gvazdikėliai
  • Šiek tiek citrinos sulčių

Paruošimas:

  1. Užvirinkite vandenį ir į jį įdėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius bei obuolių griežinėlius.
  2. Virkite ant mažos ugnies apie 10-15 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  3. Nuimkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, tada įdėkite medų ir citrinos sulčių pagal skonį.
  4. Patiekite karštą su obuolių griežinėliu puodelyje.

2. Imbierinė citrinų arbata su medumi

Imbieras ir citrina yra puikus derinys šildančiai ir imunitetą stiprinančiai arbatėlei.

Ingredientai:

  • 1 litras vandens
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
  • 1 citrina (sultys)
  • 2 šaukštai medaus
  • Šiek tiek cinamono miltelių

Paruošimas:

  1. Užvirinkite vandenį ir į jį įdėkite tarkuotą imbierą.
  2. Virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
  3. Nuimkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, tada įpilkite citrinos sulčių ir įmaišykite medų.
  4. Pabarstykite šiek tiek cinamono miltelių ir patiekite karštą.
imbierinė arbata

3. Spanguolių ir apelsinų karštasis kokteilis

Šis gėrimas sujungia saldžių apelsinų ir rūgščių spanguolių skonius, sušildydamas ir suteikdamas energijos.

Ingredientai:

  • 1 puodelis spanguolių sulčių
  • 1 puodelis apelsinų sulčių
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 šaukštai medaus
  • 4 gvazdikėliai
  • 1 apelsinas (griežinėliais)

Paruošimas:

  1. Sumaišykite spanguolių ir apelsinų sultis, supilkite į puodą ir užvirinkite.
  2. Įdėkite cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir apelsinų griežinėlius.
  3. Virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
  4. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite medų. Patiekite šiltą su apelsinų griežinėliais.

4. Moliūginis prieskonių latte

Moliūgai – rudens simbolis, o moliūginis prieskonių latte yra puikus būdas pasimėgauti šiuo sezoniniu skoniu.

Ingredientai:

  • 1 puodelis kavos arba espreso
  • 1/2 puodelio pieno (galima naudoti augalinį pieną)
  • 2 šaukštai moliūgų tyrės
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio imbiero miltelių
  • 1/4 šaukštelio muskato
  • 1 šaukštas medaus ar klevų sirupo
  • Grietinėlės ir cinamono papuošimui

Paruošimas:

  1. Sumaišykite moliūgų tyrę, cinamoną, imbierą, muskatą ir medų. Įkaitinkite mišinį ant mažos ugnies.
  2. Supilkite pieną ir šildykite, kol mišinys sušils ir taps vientisas.
  3. Įpilkite mišinį į puodelį kavos, išmaišykite ir papuoškite grietinėle bei cinamono milteliais.
Subalansuota besimokančioms: arbatos

5. Karštasis šokoladas su prieskoniais

Šis prieskoninis karštasis šokoladas sušildys kūną ir sielą per šaltesnes rudenio dienas.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio cayenne pipirų (pagal skonį)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Grietinėlės papuošimui

Paruošimas:

  1. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies.
  2. Įdėkite juodąjį šokoladą ir išmaišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.
  3. Įberkite cinamono, cayenne pipirų ir vanilės ekstrakto. Virkite dar kelias minutes, kol skoniai susimaišys.
  4. Patiekite su grietinėle ir cinamono lazdele.

6. Šiltas obuolių sidras

Obuolių sidras yra vienas iš klasikinių rudeninių gėrimų, kuris ne tik šildo, bet ir puikiai dera su sezoniniais prieskoniais.

Ingredientai:

  • 1 litras natūralaus obuolių sulčių
  • 2 cinamono lazdelės
  • 4 gvazdikėliai
  • 1 apelsinas (griežinėliais)
  • 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo

Paruošimas:

  1. Užvirinkite obuolių sultis, įdėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino griežinėlius.
  2. Virkite ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių, kol kvapai susimaišys.
  3. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite medų ar klevų sirupą. Patiekite karštą su apelsino griežinėliu.
Mano išsaugoti straipsniai