Šiuolaikinis gyvenimo tempas dažnai nepalieka daug laiko gaminimui, tačiau tai nereiškia, kad pietūs turi būti nuobodūs ar šalti. Karšti patiekalai pietums gali būti paruošiami vos per 15–30 minučių – svarbiausia pasirinkti paprastus ingredientus ir efektyvius gaminimo būdus.
1. Kreminė vištiena su makaronais (20 min.)
Kodėl verta? Sotūs pietūs visai šeimai, vienas puodas – mažiau indų.
Reikės:
vištienos krūtinėlės, makaronų, grietinėlės, česnako, sūrio
Kaip gaminti:
Apkepkite vištieną, įpilkite grietinėlės, suberkite virtus makaronus, pagardinkite ir pabarstykite sūriu.
2. Omletas su daržovėmis ir sūriu (15 min.)
Kodėl verta? Puikus baltymų šaltinis, tinka ir vegetarams.
Reikės:
kiaušinių, paprikos, svogūno, špinatų, fermentinio sūrio
Kaip gaminti:
Daržoves trumpai apkepkite, užpilkite kiaušinių plakiniu, pabarstykite sūriu ir kepkite po dangčiu.

3. Greitas ryžių troškinys su daržovėmis (25 min.)
Kodėl verta? Lengvas, bet sotus patiekalas be mėsos.
Reikės:
ryžių, šaldytų daržovių mišinio, sojų padažo, aliejaus
Kaip gaminti:
Išvirkite ryžius, keptuvėje apkepkite daržoves, sumaišykite su ryžiais ir pagardinkite.
4. Kiaulienos kepsneliai su bulvių koše (30 min.)
Kodėl verta? Klasikiniai lietuviški pietūs per trumpą laiką.
Reikės:
kiaulienos kepsnelių, bulvių, sviesto, pieno
Kaip gaminti:
Bulves išvirkite, sutrinkite su sviestu. Kepsnelius apkepkite keptuvėje po 4–5 min. iš kiekvienos pusės.

5. Tortilijos su malta mėsa (20 min.)
Kodėl verta? Greita, skanu ir galima keisti ingredientus pagal skonį.
Reikės:
tortilijų, maltos mėsos, pomidorų padažo, sūrio
Kaip gaminti:
Maltą mėsą apkepkite, sumaišykite su padažu, dėkite į tortilijas, pabarstykite sūriu ir trumpai pakaitinkite.
6. Greita vištienos sriuba (25 min.)
Kodėl verta? Šilta, lengva ir tinkama net skrandžiui.
Reikės:
vištienos filė, morkos, bulvės, svogūnas
Kaip gaminti:
Viską supjaustykite, sudėkite į puodą, virkite apie 20 minučių ir pagardinkite.
7. Makaronai su tunu ir grietinėle (15 min.)
Kodėl verta? Idealus sprendimas, kai šaldytuvas beveik tuščias.
Reikės:
makaronų, konservuoto tuno, grietinėlės, svogūno
Kaip gaminti:
Išvirkite makaronus, keptuvėje apkepkite svogūną, sudėkite tuną ir grietinėlę, sumaišykite.







