Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Žuvies kvapas
Žuvis

Kūčių stalą puošiantys žuvies patiekalai: 5 unikalūs receptai

Kūčių vakarienė – ypatinga šventė, kupina tradicijų, simbolikos ir skonių. Vienas iš svarbiausių šios šventės elementų yra žuvies patiekalai. Pagal tradiciją, Kūčių stalas turėtų būti be mėsos, todėl žuvis tampa ne tik pagrindiniu baltymų šaltiniu, bet ir gardžiu akcentu. Šiame straipsnyje siūlome 5 unikalius receptus, kurie papuoš jūsų šventinį stalą ir maloniai nustebins artimuosius.


1. Silkių suktinukai su daržovėmis ir krienais

Ingredientai:

  • 4 silkės filė gabalėliai;
  • 1 morka;
  • 1 burokėlis;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 2 šaukštai krienų;
  • Šlakelis citrinų sulčių.

Gaminimas:

  1. Išvirkite morką ir burokėlį, sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Sumaišykite daržoves su tarkuotu sūriu ir krienais.
  3. Silkės filė gabalėlius apšlakstykite citrinų sultimis.
  4. Įdarą dėkite ant silkės filė, susukite į suktinukus ir perriškite laiškiniais česnakais ar maistine virvele.
  5. Patiekite kaip šaltą užkandį.

2. Kepta skumbrė su medumi ir garstyčiomis

Ingredientai:

  • 2 skumbrės;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 1 šaukštas grūdėtų garstyčių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite medų, garstyčias ir smulkintą česnaką.
  2. Nuvalytą skumbrę įtrinkite druska ir pipirais, užpilkite padažu.
  3. Palikite marinuotis 30 minučių.
  4. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 25 minutes.
Lidl nuotr.

3. Žuvies kotletai su avižiniais dribsniais

Ingredientai:

  • 500 g maltos baltos žuvies (pvz., menkės);
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 1 kiaušinis;
  • Svogūnas;
  • Šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Susmulkinkite svogūną, sumaišykite su malta žuvimi.
  2. Įberkite avižinius dribsnius, įmuškite kiaušinį, pridėkite prieskonių.
  3. Formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus arba orkaitėje.

4. Lašišos tartaras su avokadu ir granatais

Ingredientai:

  • 300 g šviežios lašišos filė;
  • 1 prinokęs avokadas;
  • 50 g granatų sėklų;
  • Šlakelis citrinų sulčių;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite lašišą ir avokadą mažais kubeliais.
  2. Įberkite granatų sėklų, apšlakstykite citrinų sultimis.
  3. Pagardinkite druska, pipirais ir švelniai sumaišykite.
  4. Patiekite mažose lėkštelėse arba su skrudinta duona.
Maisto kelionės

5. Marinuota žuvis su citrinomis ir rozmarinais

Ingredientai:

  • 500 g baltos žuvies filė;
  • 1 citrina;
  • 2 rozmarinų šakelės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druska ir pipirai.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite žuvį gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  2. Užpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir uždėkite rozmarino šakeles.
  3. Įberkite druskos, pipirų ir palikite marinuotis bent 2 valandas.
  4. Patiekite kaip užkandį arba lengvą pagrindinį patiekalą.
Mano išsaugoti straipsniai