Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Lašiša keptuvėje / Shutterstock
Lašiša keptuvėje / Shutterstock

Lašiša keptuvėje: greita, sveika ir visada pavykstanti vakarienė

Lašiša keptuvėje – tai vienas greičiausių būdų paruošti sveiką ir gardžią vakarienę. Ši žuvis yra ne tik skani, bet ir ypač naudinga sveikatai: ji gausi omega-3 riebalų rūgščių, baltymų bei vitaminų, todėl idealiai tinka tiek kasdieniam meniu, tiek ypatingai progai. Svarbiausia – tinkamai paruošti, kad lašiša išliktų sultinga, minkšta ir aromatinga.

Lašišos keptuvėje receptas

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 lašišos filė gabaliukai (su oda arba be jos)
  • 1–2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • pusės citrinos sultys
  • šakelė krapų ar petražolių papuošimui

Gaminimo eiga:

  1. Lašišą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Pabarstykite druska ir pipirais, galima lengvai pašlakstyti citrinos sultimis.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
  4. Jei filė turi odą – dėkite ja į apačią ir kepkite apie 4–5 minutes, kol oda taps traški.
  5. Apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes, kad žuvis išliktų sultinga.
  6. Patiekite iš karto, pagardinę citrinos sultimis ir šviežiomis žolelėmis.

Patiekimo idėjos

  • Patiekite su keptomis daržovėmis, ryžiais ar bulvių koše.
  • Lengvesniam variantui – su šviežiomis salotomis ir jogurtiniu padažu.
  • Puikiai dera su pesto, česnakiniu ar garstyčių padažu.
Lašiša keptuvėje / Shutterstock
Lašiša keptuvėje / Shutterstock

Patarimai ir variacijos

  • Kad lašiša neišdžiūtų, nekepkite jos per didelėje kaitroje.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, prieš kepimą pamarinuokite žuvį sojos padaže su česnaku ir medumi.
  • Į keptuvę galite įdėti sviesto gabalėlį – jis suteiks švelnaus riebumo.
  • Jei norite aštresnio varianto – pagardinkite čili dribsniais.

Ar patiko straipsnis?