Šios bandelės yra itin minkštos ir purios, o jų tešla primena pyrago konsistenciją. Tai puikus užkandis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei! Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.
Ingredientai:
- 35 g šviežių mielių
- 60 g cukraus
- 6 g druskos
- Vanilės pagal skonį
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinis su šlakeliu pieno (patepimui)
- 100 g minkšto sviesto
- 300 ml šilto pieno
- 700 g miltų
- 12 dešrelių

Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu, cukrumi ir druska. Leiskite joms suaktyvėti apie 10 minučių.
- Į mielių mišinį įmuškite kiaušinį, įdėkite minkštą sviestą, vanilę ir palaipsniui suberkite miltus. Maišykite tešlą maišykle, kol ji taps elastinga ir minkšta.
- Uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai 1 valandai, kol ji padvigubės.
- Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir dar kartą palikite šiltai 30 minučių.
- Suformuokite bandeles įvyniodami dešreles į tešlą. Sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite ir leiskite pakilti dar 15 minučių.
- Prieš kepdami bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu.
- Kepkite įkaitintoje 180°C orkaitėje, kol bandelės taps auksinės spalvos (apie 20–25 min.).
- Išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti.