PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Bandelė su dešrele

Minkštos ir gardžios bandelės su dešrelėmis

Šios bandelės yra itin minkštos ir purios, o jų tešla primena pyrago konsistenciją. Tai puikus užkandis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei! Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.

Ingredientai:

  • 35 g šviežių mielių
  • 60 g cukraus
  • 6 g druskos
  • Vanilės pagal skonį
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinis su šlakeliu pieno (patepimui)
  • 100 g minkšto sviesto
  • 300 ml šilto pieno
  • 700 g miltų
  • 12 dešrelių

Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu, cukrumi ir druska. Leiskite joms suaktyvėti apie 10 minučių.
  2. Į mielių mišinį įmuškite kiaušinį, įdėkite minkštą sviestą, vanilę ir palaipsniui suberkite miltus. Maišykite tešlą maišykle, kol ji taps elastinga ir minkšta.
  3. Uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai 1 valandai, kol ji padvigubės.
  4. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir dar kartą palikite šiltai 30 minučių.
  5. Suformuokite bandeles įvyniodami dešreles į tešlą. Sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite ir leiskite pakilti dar 15 minučių.
  6. Prieš kepdami bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu.
  7. Kepkite įkaitintoje 180°C orkaitėje, kol bandelės taps auksinės spalvos (apie 20–25 min.).
  8. Išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti.

Mano išsaugoti straipsniai