Nekeptas varškės tortas su medumi ir avižiniu pagrindu – puikus pasirinkimas, kai norisi saldaus, bet neapsunkinančio deserto. Jis gaivus, švelnaus skonio, be rafinuoto cukraus ir lengvai paruošiamas net be kepimo. Toks tortas tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Kodėl verta rinktis šį tortą?
- Nereikia orkaitės
- Be baltojo cukraus
- Lengvas ir gaivus
- Tinka po sočių patiekalų
- Patinka ir vaikams, ir suaugusiems
Nekepto varškės torto su medumi receptas
Reikės:
Avižiniam pagrindui:
- 150 g avižinių dribsnių
- 80 g sviesto arba kokosų aliejaus
- 2 šaukštų medaus
Varškės sluoksniui:
- 500 g švelnios varškės
- 200 ml grietinėlės (30–36 %)
- 3–4 šaukštų medaus (pagal skonį)
- 10 g želatinos
- 50 ml vandens
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimas:
- Avižinius dribsnius susmulkinkite trintuvu iki smulkių trupinių.
- Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su medumi ir avižomis.
- Masę paskirstykite torto formos dugne, gerai suspauskite ir dėkite į šaldytuvą.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
- Varškę pertrinkite iki vientisos masės, įmaišykite medų ir vanilę.
- Grietinėlę išplakite iki purumo.
- Želatiną pašildykite (nevirkite) ir plona srovele įmaišykite į varškės masę.
- Atsargiai įmaišykite grietinėlę.
- Supilkite masę ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą bent 4–5 valandoms.







