Paprastas padažas, kuris nustebins: gardinkite juo picas, tortilijas ar kitus mėgstamus valgius

Jau paruoštos picos yra vienas populiariausių pasirinkimų, kai norisi pigaus ir sotaus maisto. Tokias picas dažnai renkamės pietums arba netikėtai užklupus svečiams. „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Luka Lesauskaitė-Remeikė pastebi, kad nuo vasario mėnesio parduotuvėse pasirodžiusios šviežiai kepamos picos per trumpą laiką tapo pirkėjų atradimu. Ruošiantis vakarėliui ar laukiant svečių, prie jų puikiai tiks mėgstami pagardai, kurių galite ne tik nusipirkti, bet ir pasigaminti patys.

Pirkėjus domina nauji skoniai

„Picos – universalus pasirinkimas pietums, vakarienei ar sotesniam užkandžiui. Jos patinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems ne tik dėl gero skonio ir galimybės pasirinkti mėgstamus ingredientus, bet ir dėl greito pateikimo“, – sako L. Lesauskaitė-Remeikė.

„Rimi“ picoms naudojama šaldyta tešla atkeliauja tiesiai iš Italijos – šalies, kurioje picos tradicijos puoselėjamos šimtmečius. Kepant ji įgauna traškumo ir purumo balansą, būdingą autentiškam itališkam padui. Kiti ingredientai taip pat kruopščiai atrenkami, kad picos visada būtų šviežios ir gardžios. Nuo prekybos picomis pradžios parduotuvėse jau parduota daugiau nei 200 tūkst. vienetų.

Iš siūlomų paruoštų picų ilgą laiką populiariausia buvo kumpio pica, tačiau atsiradus naujiems skoniams vis daugiau dėmesio sulaukia vištienos kebabo variantas. Asortimente taip pat galima rasti picas su saliamiu bei klasikinę „Margaritą“. Visi variantai yra vienodo dydžio – 28 cm skersmens – ir kainuoja 3,99 euro.

Nebrangus ir greitas pagardas

Norint taupyti laiką ir ruošiantis vakarėliui, prie jau paruoštos picos galima nusipirkti pagardų – padažo ar įvairių skonių aliejų. Žinoma, jei turite kelias minutes, visuomet galima pasigaminti ir naminio padažo, kuris paruošiamas vos per kelias minutes ir nustebins svečius.

Lietuviai picas dažniausiai mėgsta gardinti pikantiškais ar česnakiniais padažais. Česnakinis padažas puikiai tinka duonai ir užkandžiams – pitai, lavašui ar falafeliams, o salotose gali atstoti tradicinį užpilą, ypač prie gaivių daržovių derinių. Jis taip pat itin dera prie picų – kaip padažas šone, skirtas mirkyti kraštams, arba užbaigimui, užlašinus ant jau iškepusios picos. Padažas suteikia kreminio skonio.

„Rimi“ tiems, kurie nori paįvairinti savo picą namų gamybos padažu, siūlo išbandyti paprastą česnakinio padažo receptą, tinkantį ir prie picų, ir prie tortilijų ar kitų mėgstamų patiekalų.

Česnakinis padažas su citrina

Reikės:

1–2 česnakų galvų

2–3 šaukštai citrinos sulčių

1 a. š. druskos

240 ml aliejaus (rapsų, augalinio arba saulėgrąžų, galima naudoti ir alyvuogių ar avokadų aliejų, jei norisi ryškesnio skonio)

Gaminimo eiga:

Nulupkite česnaką ir sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su citrinos sultimis bei druska. Sutrinkite iki vientisos masės. Nuolat maišant, plona srovele arba porcijomis supilkite aliejų. Naudokite silikoninę mentelę, kad nubrauktumėte masę nuo kombaino sienelių ir viskas gerai susimaišytų. Padažas turi priminti bulvių košės konsistenciją. Jį galima vartoti iškart arba laikyti sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų. Skonis bus tik sodresnis.