Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
cake pops
Kalėdiniai desertai

Paprasti receptai visai šeimai: nuo sriubų iki desertų

Gaminti visai šeimai gali būti paprasta ir smagu, jei renkatės patiekalus, kurie greitai paruošiami ir patinka visiems. Šiame straipsnyje pateikiame keletą nesudėtingų receptų – nuo gardžių sriubų iki saldžių desertų, kurie sužavės tiek mažus, tiek didelius.


1. Trinta daržovių sriuba

Ši sriuba yra puikus pasirinkimas vakarienei – soti, skani ir sveika.

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 brokolis
  • 1 svogūnas
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 100 ml grietinėlės (nebūtina)
  • Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Supjaustykite daržoves ir sudėkite į puodą su daržovių sultiniu.
  2. Virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  3. Sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos masės.
  4. Pagardinkite druska, pipirais, o jei norite – įpilkite šlakelį grietinėlės.
  5. Patiekite su skrudinta duona arba šviežiomis žolelėmis.

2. Makaronų apkepas su sūriu ir daržovėmis

Greitas patiekalas, kuris patiks visai šeimai.

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 1 cukinija
  • 1 paprika
  • 200 g fermentinio sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Išvirkite makaronus pagal instrukciją.
  2. Cukiniją ir papriką supjaustykite mažais gabalėliais ir trumpai apkepkite.
  3. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, sutarkuotu sūriu, kiaušiniais ir pienu.
  4. Supilkite mišinį į kepimo indą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 25 minutes.
  5. Patiekite su šviežiomis salotomis.

3. Vištienos troškinys su ryžiais

Švelnaus skonio patiekalas, kurį lengva paruošti.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos filė
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 200 g ryžių
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Supjaustykite vištieną ir daržoves mažais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną iki auksinės spalvos.
  3. Sudėkite daržoves, kepkite dar 5 minutes, tada įpilkite sultinį ir suberkite ryžius.
  4. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai suminkštės.
  5. Patiekite su šviežiomis žolelėmis.

4. Bananiniai blyneliai

Sveikas ir gardus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui.

Ingredientai:

  • 2 prinokę bananai
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 100 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Šlakelis aliejaus kepimui

Gaminimo būdas:

  1. Bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  2. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
  3. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  4. Kepkite blynelius ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite su uogiene, medumi ar šviežiomis uogomis.
Blynų receptai
Blyneliai

5. Obuolių pyragas su cinamonu

Paprastas desertas, kuris taps šeimos mėgstamiausiu.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 150 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono

Gaminimo būdas:

  1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri.
  2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušinių mase.
  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, išmaišykite.
  4. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir įmaišykite į tešlą.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių.
  6. Atvėsinkite ir patiekite su plakta grietinėle ar ledais.
Mano išsaugoti straipsniai