PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Purūs blynai
Blynai su kefyru

Purūs blynai su kefyru: klasikinis receptas, kurį verta išbandyti

Kai norisi greitų ir sočių pusryčių ar jaukios vakarienės – blynai su kefyru visada gelbėja! Jie purūs, minkšti, skaniai apskrudę, o svarbiausia – labai paprastai pagaminami. Šis receptas puikiai tinka ir savaitgaliui, ir skubantiems darbo dienų rytams.

Ingredientai (2–3 asmenims):

  • 500 ml kefyro
  • 2 kiaušiniai
  • 2–3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • ½ arb. šaukštelio druskos
  • ½ arb. šaukštelio sodos
  • 300–350 g kvietinių miltų
  • Aliejaus kepimui

Paruošimo eiga:

  1. Kefyrą šiek tiek pašildykite (kad būtų drungnas), tada į jį įmaišykite sodą – jis pradės putoti. Tai suteiks blynams purumo.
  2. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, tada supilkite į kefyro ir sodos mišinį.
  3. Pamažu berkite miltus ir maišykite, kol tešla taps grietinės tirštumo. Jei reikia – pridėkite dar šiek tiek miltų.
  4. Palikite tešlą pastovėti apie 10–15 minučių, kad ji šiek tiek “subręstų”.
  5. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Purūs blynai
Blynai su kefyru

Patiekimo idėjos:

  • Su grietine ir uogiene
  • Su medumi ar klevų sirupu
  • Su šviežiomis uogomis ar bananais
  • Su varške, cinamonu ar obuoliais

Patarimai:

  • Norite dar purenesnių blynų? Galite įberti šaukštelį kepimo miltelių kartu su soda.
  • Į tešlą galite įmaišyti obuolių gabalėlių, razinų ar net tarkuotos morkos – puiki variacija vaikams!
  • Jei neturite kefyro, jį galite pakeisti rūgpieniu ar net natūraliu jogurtu (praskiestu vandeniu).
Mano išsaugoti straipsniai