PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Pyragas / Lengva virtuvė nuotr.

Pyragas su juodaisiais serbentais: kremiškai švelnus ir vasariškai gaivus

Šis “Lengva virtuvė pyragas su juodaisiais serbentais – puikus pasirinkimas, kai norisi lengvo, bet gardaus deserto, kuris puikiai dera prie puodelio kavos ar arbatos. Kremiškas grietinės užpilas, gaivios uogos ir švelni tešla – tai klasikinis derinys, kuris patiks tiek šeimai, tiek svečiams.


Ingredientai

Tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 100 g ištirpinto (ir atvėsinto) sviesto
  • 60 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 2 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 350 g 30 % riebumo grietinės

Papildomai:

  • 200–250 g šaldytų arba 300 g šviežių juodųjų serbentų
  • Folijos (jei norėsite apsaugoti viršų nuo per didelio apskrudimo)

Gaminimo eiga

1. Tešlos paruošimas:

  1. Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, suberkite 60 g cukraus ir išplakite mikseriu iki šviesių putų.
  2. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, suberkite į kiaušinių masę.
  3. Supilkite ištirpintą (ir atvėsintą) sviestą, išmaišykite iki vientisos, minkštos ir nelimpančios tešlos.
  4. Kepimo formą (apie 31 x 21 cm) išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu.
  5. Tešlą pirštais paskirstykite formoje, suformuodami ir nedidelius kraštelius.
  6. Suformuotą pagrindą kartu su forma įdėkite į šaldymo kamerą, kol paruošite kremą.

2. Kremo paruošimas:

  1. Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, suberkite 120 g cukraus, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 30 g kukurūzų krakmolo.
  2. Plakite mikseriu, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. Sudėkite grietinę, išmaišykite iki vientisos tekstūros.

3. Pyrago surinkimas:

  1. Išimkite formą su sustingusia tešla iš šaldymo kameros.
  2. Tolygiai paskirstykite juoduosius serbentus ant tešlos pagrindo.
  3. Užpilkite paruoštu grietinės kremu.

4. Kepimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kepkite pyragą 50–60 minučių:
    • Jei naudojate šaldytas uogas, kepkite 60 min.
    • Jei uogos šviežios – užteks ir 50 min.
  3. Jei norite, kad viršus išliktų šviesus – apie 30 minutę uždenkite pyragą folija.
Mano išsaugoti straipsniai