NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
sveikuoliski keksiukai
Keksiukai

Rudeniniai keksiukai su cinamonu ir obuoliais: receptas, kuris užkariaus jūsų virtuvę

Kai ruduo pasibeldžia į duris su švelniu vėju, krentančiais lapais ir šilto gėrimo poreikiu, norisi kažko ypatingo ir jaukaus. Rudeniniai keksiukai su cinamonu ir obuoliais – puikus būdas pasinerti į rudens nuotaiką ir pripildyti namus viliojančiais kvapais. Šie keksiukai yra ne tik kvapnūs ir skanūs, bet ir itin lengvai paruošiami. Skaitykite toliau ir atraskite šį paprastą, tačiau tobulą receptą.


Ingredientai (12 keksiukų)

Sausieji ingredientai:

  • 1 ½ puodelio (190 g) kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • Žiupsnelis druskos

Skystieji ingredientai:

  • ½ puodelio (120 ml) augalinio aliejaus arba ištirpinto sviesto
  • ½ puodelio (100 g) cukraus (galite naudoti rudojo cukraus)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ½ puodelio (120 ml) pieno arba kefyro

Papildomi ingredientai:

  • 1 didelis obuolys (supjaustytas mažais kubeliais)
  • ½ puodelio smulkintų riešutų (pvz., graikinių arba migdolų) – neprivaloma

Papuošimui:

  • Šiek tiek cukraus ir cinamono mišinio
  • Cukraus pudros – jei norite subtilaus apibarstymo

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę: įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite keksiukų kepimo formą – įdėkite popierines formeles arba lengvai patepkite sviestu.
  2. Sumaišykite sausuosius ingredientus: dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
  3. Paruoškite skystąją masę: kitame dideliame dubenyje plakite aliejų (arba sviestą) su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstrakto ir pieno, viską gerai išmaišykite.
  4. Sujunkite mases: po truputį į skystąją masę suberkite miltų mišinį, maišydami iki vientisos tešlos. Nepermaišykite – svarbu, kad keksiukai liktų purūs.
  5. Įmaišykite obuolius ir riešutus: atsargiai įmaišykite obuolių kubelius ir, jei norite, smulkintus riešutus.
  6. Įpilkite tešlą į formeles: pilkite tešlą į paruoštas formeles, užpildydami jas maždaug iki ¾ aukščio.
  7. Papuoškite: ant viršaus užberkite cukraus ir cinamono mišinio – tai suteiks malonų traškumą.
  8. Kepkite: keksiukus kepkite apie 20–25 minutes, kol įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Patarimai ir variacijos

  • Be riešutų: jei nemėgstate riešutų arba turite alergiją, tiesiog jų nenaudokite – keksiukai vis tiek bus nuostabūs.
  • Veganiška versija: pakeiskite kiaušinius trintu bananu ar obuolių tyre, o pieną – augaliniu gėrimu (avižų, migdolų).
  • Prieskonių įvairovė: norėdami dar daugiau rudeniškumo, įberkite šiek tiek maltų gvazdikėlių ar imbiero.
  • Papildomas saldumas: jei norite prabangiau, užtepkite keksiukų glajaus iš kreminio sūrio ir cukraus pudros.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šie keksiukai yra puikus pasirinkimas rudens vakarams, jaukiems pasisėdėjimams su šeima ar draugais. Jų gamyba nereikalauja daug laiko ar ypatingų ingredientų, o rezultatas – minkšti, kvapnūs ir šiluma užpildyti kepiniai.

Mano išsaugoti straipsniai