Jei norite sukurti tikrą skanėstą, kuris taps puikiu šventės desertu, šis šakočio karališkas tinginys – puikus pasirinkimas! Su šiuo receptu lengvai paruošite saldų, tačiau nepaprastai skanų desertą, kuris sužavės tiek šeimą, tiek svečius. Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.
Ingredientai:
- 1 kg smulkinto šakočio
- 1 skardinė saldinto sutirštinto pieno
- 200 g sviesto
- 50 g juodo šokolado
- 3 v. š. kakavos (naudojau kakavos gėrimo miltelius, bet tiks ir gryna kakava)
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 0,5 a. š. druskos
- 200 g džiovintų spanguolių
- Keletas kepintų riešutų (pagal pasirinkimą)
Gaminimo procesas:
- Paruošimas: pasiruoškite didesnį puodą, kuriame ištirpinsite sviestą ir saldintą sutirštintą pieną. Kaitinkite ant lėtos ugnies, kol sviestas visiškai ištirps, o pienas sušils.
- Kakavos ir šokolado įdėjimas: į šiltą masę suberkite vanilinį cukrų, kakavą, druską ir smulkintą juodą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps vientisa.
- Blenderio pagalba: kai masė taps tiršta ir primins karamelę, su blenderiu šiek tiek prasukite ją, kad pasiektumėte norimą tekstūrą.
- Šakočio ir spanguolių įmaišymas: į gautą masę suberkite smulkintą šakotį, džiovintas spanguoles ir dar karštus kepintus riešutus. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai gerai susijungtų.
- Formos paruošimas: iš anksto pasiruoškite norimą formą, į kurią pilsite masę. Galite naudoti apvalią arba kvadratinę formą – pagal savo pasirinkimą.
- Atvėsinimas: supilkite masę į formą ir leiskite šaltai atvėsti. Galite ją palikti šaldytuve per naktį, kad tinginys sustingtų ir įgautų norimą konsistenciją.
- Pateikimas: kai tinginys pilnai atvės ir sustings, supjaustykite jį gabaliukais ir patiekite prie kavos arba arbatos.

Patarimas: norėdami, kad tinginys būtų dar įspūdingesnis, galite papildomai papuošti jį šokolado drožlėmis ar mėgstamais riešutais.
Šis šakočio karališkas tinginys taps tikru skanėstu, kuris puikiai tiks bet kokiai šventei ar tiesiog kaip saldus užkandis bet kuriuo metu!