Šie blynai – klasika, kurią mėgsta visi. Jie tirpsta burnoje, yra švelnaus skonio ir puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar lengvai vakarienei.
Ingredientai (2–3 porcijoms)
- 300 g varškės (geriausia 9 % riebumo)
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. š. cukraus
- 1 arbat. š. vanilinio cukraus (nebūtina, bet labai skanu)
- 4–5 valg. š. miltų
- 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- Kepimui – aliejus
Gaminimas
1. Paruoškite tešlą
- Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
- Suberkite miltus su kepimo milteliais.
- Išmaišykite iki vientisos, gana tirštos tešlos (jei varškė smulkinta – tešla bus glotnesnė; jei grūdėta – su tekstūra).
2. Kepkite blynus
- Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.
- Šaukštu dėkite tešlą ir formuokite nedidelius blynelius.
- Kepkite ant vidutinės ugnies po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Patiekite
- Karštus blynus patiekite su grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar medumi.







