Blynai su varške / Shutterstock
Blynai su varške / Shutterstock

Šie blynai su varške išpopuliarėjo akimirksniu: pavyks net pradedančiai!

Šie blynai – klasika, kurią mėgsta visi. Jie tirpsta burnoje, yra švelnaus skonio ir puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar lengvai vakarienei.

Ingredientai (2–3 porcijoms)

  • 300 g varškės (geriausia 9 % riebumo)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus (nebūtina, bet labai skanu)
  • 4–5 valg. š. miltų
  • 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Kepimui – aliejus

Gaminimas

1. Paruoškite tešlą

  1. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
  2. Suberkite miltus su kepimo milteliais.
  3. Išmaišykite iki vientisos, gana tirštos tešlos (jei varškė smulkinta – tešla bus glotnesnė; jei grūdėta – su tekstūra).

2. Kepkite blynus

  1. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.
  2. Šaukštu dėkite tešlą ir formuokite nedidelius blynelius.
  3. Kepkite ant vidutinės ugnies po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Patiekite

  • Karštus blynus patiekite su grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar medumi.
Blynai su varške / Shutterstock
Blynai su varške / Shutterstock