Jei norite namuose pasigaminti sočius ir skanius šnicelius su traškia plutele – šis receptas kaip tik jums! Juo dalinasi Patiekalų pintinė šeimai. Šnicelius kepame orkaitėje, todėl jie išlieka sultingi viduje, tačiau turi gardžią, traškią plutelę išorėje. Puikiai tinka patiekti su bulvių koše ir gaiviomis daržovėmis.
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos faršo
- 2–4 riekės juodos duonos (pagal skonį)
- 2 kiaušiniai
- 4 svogūnai (smulkinti ir apkepti)
- 1 morka (smulkiai tarkuota, kepta kartu su svogūnais)
- 2–3 skiltelės česnako
- Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai
- Džiūvėsėliai (apvoliojimui)
- Aliejus (tepimui)

Gaminimo eiga:
- Paruoškite ingredientus.
Smulkintuvu susmulkinkite česnaką, duoną ir kiaušinius – susidarys vientisa, puri masė. - Sumaišykite tešlą.
Paruoštą masę sumaišykite su kiaulienos faršu. Įdėkite prieskonių pagal skonį. - Įmaišykite keptas daržoves.
Į faršo mišinį sudėkite kepintus svogūnus ir morkas. Viską gerai išmaišykite, kad skoniai pasiskirstytų tolygiai. - Formuokite maltinius.
Drėgnomis rankomis suformuokite šnicelius, lengvai patepkite juos aliejumi ir pavoliokite į džiūvėsėlius. - Kepkite orkaitėje.
Paruoštus maltinius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol jie gražiai apskrus.
