PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
avižiniai keksiukai
Keksiukai be miltų

Sveikesni nei bandelės – purūs ir saldūs avižiniai keksiukai be cukraus ir miltų

Jei ieškote sveikesnio užkandžio tiek sau, tiek vaikams – šie avižiniai keksiukai be cukraus ir miltų gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu receptu. Jie purūs, natūraliai saldūs, o svarbiausia – be pridėtinio cukraus ar baltų miltų. Tinka tiek pusryčiams, tiek sveikam desertui ar užkandžiui į kelionę!


Ingredientai (12 keksiukų)

  • 2 prinokę bananai
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė (apie 100 g) maltų avižinių dribsnių (galite sumalti plikytus avižinius dribsnius smulkintuvu)
  • ½ stiklinės natūralaus graikiško jogurto
  • 2 v. š. aliejaus (kokosų arba saulėgrąžų)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono (nebūtina, bet suteikia šilto skonio)
  • Žiupsnelis druskos
  • ½ stiklinės razinų, smulkintų datulių arba šaldytų mėlynių
  • Pasirinktinai: 1 a. š. vanilės ekstrakto arba saujelė kapotų riešutų
avižiniai keksiukai
Keksiukai be miltų

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus–apačia be vėjelio).
  2. Paruoškite formą – keksiukų kepimo formeles išklokite popierinėmis kapsulėmis arba patepkite trupučiu aliejaus.
  3. Sutrinkite bananus šakute arba trintuvu iki vientisos masės.
  4. Įmuškite kiaušinius, sudėkite jogurtą, aliejų ir, jei naudojate, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite.
  5. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus: maltus avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  6. Sausus ingredientus pamažu įmaišykite į skystąją masę. Išmaišykite iki vientisos tešlos.
  7. Galiausiai įmaišykite džiovintus vaisius ar uogas.
  8. Tešlą paskirstykite į formeles – užpildykite apie ¾ kiekvienos formelės.
  9. Kepkite orkaitėje apie 20–25 minutes, kol keksiukai pakils ir gražiai apskrus (tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi išeiti sausas).
  10. Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukitės!

Naudingi patarimai:

  • Jei mėgstate saldžiau, į tešlą galite įpilti šaukštą medaus ar klevų sirupo, bet tai – neprivaloma.
  • Jei neturite maltų avižų, tiesiog sumalkite paprastus avižinius dribsnius – jie puikiai pakeis kvietinius miltus.
  • Norite „šokoladinės“ versijos? Įmaišykite saują juodojo šokolado gabalėlių.
  • Šie keksiukai puikiai tinka šaldymui – užšaldykite ir atitirpinkite pagal poreikį.
Mano išsaugoti straipsniai