Šventinė vakarienė – tai puiki proga suburti artimuosius ir draugus prie stalo, pasidalinti džiaugsmingomis akimirkomis ir mėgautis gardžiais patiekalais. Tačiau ruošiant vakarienę dažnai norisi suderinti įspūdingumą su paprastumu, kad procesas nekeltų per daug streso. Štai keletas idėjų, kurios padės sukurti lengvai pagaminamą ir nepamirštamą šventinį meniu.
Užkandžiai: lengvi, bet stilingi pasirinkimai
Šventinei vakarienei pradėti užkandžiai turėtų būti lengvai pagaminami ir patraukliai atrodantys.
- Kaprio salotos ant iešmelių
- Ingredientai: Vyšniniai pomidorai, mozzarella rutuliukai, švieži baziliko lapai, alyvuogių aliejus, balzaminis kremas.
- Gaminimas: Ant mažų medinių iešmelių suverkite pomidorus, sūrį ir baziliką. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminio kremo lašeliais.
- Rūkyta lašiša su citrininio kremo užtepu
- Ingredientai: Rūkyta lašiša, kreminis sūris, citrinos sultys, krapai, traškios duonelės.
- Gaminimas: Sumaišykite kreminį sūrį su citrinų sultimis ir smulkintais krapais. Uždėkite mišinį ant duonelių ir papuoškite lašišos juostelėmis.
Sriuba: šildanti ir gardi
- Moliūgų sriuba su kokosų pienu
- Ingredientai: Moliūgas, kokosų pienas, imbieras, svogūnas, česnakas, prieskoniai.
- Gaminimas: Kepkite moliūgo gabalėlius orkaitėje iki minkštumo. Apkepkite svogūną su česnaku ir imbieru, sudėkite moliūgą, užpilkite daržovių sultiniu ir virkite. Sutrinkite sriubą, įpilkite kokosų pieno ir pagardinkite prieskoniais.
Pagrindinis patiekalas: paprasta, bet įspūdinga
- Kepta vištiena su citrusiniais vaisiais ir medumi
- Ingredientai: Vištienos ketvirčiai, apelsinai, citrinos, medus, rozmarinas, česnakai.
- Gaminimas: Vištieną įtrinkite druska, pipirais ir rozmarinu. Ant kepimo skardos dėkite apelsinų ir citrinų griežinėlius, česnakus ir medų. Kepkite iki auksinės spalvos.
- Lašišos filė su sviesto ir citrinos padažu
- Ingredientai: Lašišos filė, sviestas, citrina, kaparėliai, petražolės.
- Gaminimas: Lašišą apkepkite ant keptuvės. Svieste išlydykite kaparėlius, citrinos sultis ir smulkintas petražoles. Padažu apšlakstykite lašišą prieš patiekdami.
Garnyrai: spalvingi ir universalūs
- Medumi glazūruotos morkos
- Ingredientai: Jaunos morkytės, sviestas, medus, šviežios žolelės.
- Gaminimas: Apkepkite morkytes svieste, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite iki minkštumo. Galiausiai aptepkite medumi ir apibarstykite žolelėmis.
- Traški bulvių skiltelės su česnaku ir parmezanu
- Ingredientai: Bulvės, alyvuogių aliejus, česnakas, parmezanas, rozmarinas.
- Gaminimas: Supjaustykite bulves skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, užberkite tarkuoto parmezano ir prieskonių. Kepkite orkaitėje, kol taps traškios.
Desertai: saldūs šventės akcentai
- Šokoladinis fondantas su ledais
- Ingredientai: Juodasis šokoladas, sviestas, cukrus, kiaušiniai, miltai.
- Gaminimas: Ištirpinkite šokoladą su sviestu, įmaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite į mažus indelius ir kepkite trumpai, kol išorė bus tvirta, o vidus – skystas. Patiekite su vaniliniais ledais.
- Obuolių ir cinamono pyragas su trupinių viršumi
- Ingredientai: Obuoliai, cukrus, cinamonas, sviestas, miltai.
- Gaminimas: Supjaustykite obuolius griežinėliais, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Uždėkite trupinių mišinį iš miltų, sviesto ir cukraus. Kepkite iki auksinės spalvos.
Šventinė vakarienė nebūtinai turi būti sudėtinga – su kruopščiai apgalvotais patiekalais ji taps tikru malonumu tiek svečiams, tiek šeimininkui. Tegul šis meniu įkvepia jus kurti šilumą ir džiaugsmą savo šventiniame stalui!