Savaitgalio rytai skirti mažiems malonumams – lėtam kavos puodeliui, šiltiems pokalbiams ir, žinoma, gardiems pusryčiams. Vienas iš tų patiekalų, kuris visada sukelia nostalgišką šypseną ir maloniai pradeda dieną – tai tradiciniai varškėčiai. Šis receptas paprastas, bet rezultatas – nepaprastai gardus: minkšti, purūs, vos salstelėję ir gražūs it mažos gėlytės.
Jei dar nebandėte jų ruošti namuose – pats metas tai išmėginti, pagal Gamink su Audrone receptą!
Kokius ingredientus naudosime?
Tam, kad varškėčiai pavyktų tobulai, svarbu naudoti kokybišką varškę – ne per sausą, bet ir ne per skystą. Geriausiai tiks 9 % riebumo varškė.
Jums reikės:
- 2 pakuočių po 180 g 9 % varškės (iš viso 360 g)
- 2 kiaušinių
- 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
- 4–5 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
- Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui
Kaip pagaminti?
- Sumaišome pagrindinius ingredientus.
Varškę, kiaušinius ir cukrų gerai sutriname šakute arba šluotele, kol gauname vientisą masę. - Įmaišome miltus.
Į varškės masę po truputį beriame miltus ir išmaišome. Tešla turi būti minkšta, bet formuojama. - Formuojame varškėčius.
Iš tešlos rankomis formuojame nedidelius, apvalius varškėčius. Man iš šio kiekio pavyko suformuoti 11 vienodo dydžio gėlytes primenančių varškėčių. Jei norite – galite daryti įpjovas peiliu, kad kepant išryškėtų forma. - Kepame.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus arba lydyto sviesto. Varškėčius kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Nepamirškite – geriausia kepti lėtai, kad išorė būtų auksinė, o vidus iškepęs ir minkštas.

Kaip patiekti?
Šie purūs varškėčiai – universalūs! Patiekite juos su:
- Trintomis šviežiomis uogomis
- Grietine ar natūraliu jogurtu
- Šlakeliu medaus arba klevų sirupo
- Uogiene ar šviežiais vaisiais
Norite šventiškesnio varianto? Pabarstykite cukraus pudra ir pridėkite mėtų lapelį – atrodys it iš restorano meniu.
Patarimas:
Jei norite dar daugiau purumo – vietoj dalies miltų į tešlą galite įberti šaukštelį manų kruopų arba šiek tiek kepimo miltelių. Tačiau šis receptas puikiai pavyksta ir be jų.