PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
varškėčiai
Purūs varškėčiai / Gamink su Audrone nuotr.

Tradiciniai purūs varškėčiai – savaitgalio pusryčių klasika

Savaitgalio rytai skirti mažiems malonumams – lėtam kavos puodeliui, šiltiems pokalbiams ir, žinoma, gardiems pusryčiams. Vienas iš tų patiekalų, kuris visada sukelia nostalgišką šypseną ir maloniai pradeda dieną – tai tradiciniai varškėčiai. Šis receptas paprastas, bet rezultatas – nepaprastai gardus: minkšti, purūs, vos salstelėję ir gražūs it mažos gėlytės.

Jei dar nebandėte jų ruošti namuose – pats metas tai išmėginti, pagal Gamink su Audrone receptą!


Kokius ingredientus naudosime?

Tam, kad varškėčiai pavyktų tobulai, svarbu naudoti kokybišką varškę – ne per sausą, bet ir ne per skystą. Geriausiai tiks 9 % riebumo varškė.

Jums reikės:

  • 2 pakuočių po 180 g 9 % varškės (iš viso 360 g)
  • 2 kiaušinių
  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • 4–5 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
  • Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui

Kaip pagaminti?

  1. Sumaišome pagrindinius ingredientus.
    Varškę, kiaušinius ir cukrų gerai sutriname šakute arba šluotele, kol gauname vientisą masę.
  2. Įmaišome miltus.
    Į varškės masę po truputį beriame miltus ir išmaišome. Tešla turi būti minkšta, bet formuojama.
  3. Formuojame varškėčius.
    Iš tešlos rankomis formuojame nedidelius, apvalius varškėčius. Man iš šio kiekio pavyko suformuoti 11 vienodo dydžio gėlytes primenančių varškėčių. Jei norite – galite daryti įpjovas peiliu, kad kepant išryškėtų forma.
  4. Kepame.
    Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus arba lydyto sviesto. Varškėčius kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Nepamirškite – geriausia kepti lėtai, kad išorė būtų auksinė, o vidus iškepęs ir minkštas.

Kaip patiekti?

Šie purūs varškėčiai – universalūs! Patiekite juos su:

  • Trintomis šviežiomis uogomis
  • Grietine ar natūraliu jogurtu
  • Šlakeliu medaus arba klevų sirupo
  • Uogiene ar šviežiais vaisiais

Norite šventiškesnio varianto? Pabarstykite cukraus pudra ir pridėkite mėtų lapelį – atrodys it iš restorano meniu.


Patarimas:

Jei norite dar daugiau purumo – vietoj dalies miltų į tešlą galite įberti šaukštelį manų kruopų arba šiek tiek kepimo miltelių. Tačiau šis receptas puikiai pavyksta ir be jų.

Mano išsaugoti straipsniai